Antena 3 CNN Externe Kremlinul numește comentariile lui Biden, că Vladimir Putin ar fi criminal de război, ”de neiertat”

Kremlinul numește comentariile lui Biden, că Vladimir Putin ar fi criminal de război, ”de neiertat”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului numește comentariul președintelui american Joe Biden drept „retorică inacceptabilă și de neiertat”.v

Vladimir Putin
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   11:43

 Moscova a numit comentariile făcute de președintele SUA  „de neiertat”, insistând că războiul din Ucraina ”merge conform planului”.

Potrivit agenției de presă ruse TASS, secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat: „Considerăm inacceptabilă și de neiertat o asemenea retorică a șefului statului, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni din întreaga lume”.

Biden a spus că Statele Unite oferă o sumă suplimentară de 800 de milioane de dolari  pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei cu un nou pachet care include drone și sisteme antiblindare.

Biden le-a spus mai târziu reporterilor: „Este un criminal de război”.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, vorbind la o conferință de presă de miercuri, a spus că remarcile președintelui au fost din inimă.

Ministerul rus al Apărării a negat că a vizat teatrul din Mariupol, susținând în schimb că clădirea a fost minată și aruncată în aer de membri ai batalionului de extremă-dreapta Azov al Ucrainei, a declarat agenția de presă RIA.

Maxar Technologies, o companie privată din SUA, a distribuit imagini din satelit despre care a spus că au fost colectate pe 14 martie și a arătat cuvântul „copii” în scriere mare rusă pictat pe pământ în afara teatrului.

„Acest lucru ridică îngrijorări serioase cu privire la ținta preconizată într-un oraș în care civilii sunt deja sub asediu de câteva zile, iar telecomunicațiile, curentul, apa și încălzirea au fost aproape complet întrerupte”, a spus Belkis Wille de la HRW.

Între timp, ambasada SUA la Kiev a declarat că forțele ruse au împușcat 10 oameni care așteptau la coadă pentru pâine la Cernihiv, la nord-est de Kiev. Rusia a negat atacul și a spus că incidentul a fost o farsă.

Investigațiile asupra acțiunilor lui Putin în Ucraina au început deja

SUA și alte 44 de țări lucrează împreună pentru a investiga posibile încălcări și abuzuri după adoptarea unei rezoluții de către Consiliul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite pentru a înființa o comisie de anchetă.

Instanța supremă a ONU pentru disputele dintre state a ordonat miercuri Rusiei să oprească imediat operațiunile militare din Ucraina, declarând că este „profund îngrijorată” de utilizarea forței de către Moscova.

Luptele din Ucraina au determinat peste trei milioane de oameni să fugă din Ucraina, estimează ONU. Numărul morților rămâne necunoscut, deși Ucraina a declarat că mii de civili au murit.

Putin, la o întâlnire televizată a guvernului, a insistat că invazia „se dezvoltă cu succes”, adăugând că „nu vom permite Ucrainei să servească drept trambulină pentru acțiuni agresive împotriva Rusiei”.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close