Antena 3 CNN Externe Kremlinul amenință Ucraina ”din cauza a ceea ce se întâmplă în Transnistria”

Kremlinul amenință Ucraina ”din cauza a ceea ce se întâmplă în Transnistria”

Kremlinul amenință Ucraina ”din cauza a ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană”, și consideră că este ”necesar să se înceapă următoarea etapă a operațiunii”.

Twitter tanc rus
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    26 Apr 2022   •   13:16

„După ce a ajuns la granițele regiunii Donețk este necesar să se înceapă următoarea etapă a operațiunii, ținând cont de ceea ce se întâmplă în Transnistria și bombardarea regiunilor Federației Ruse la granița cu Ucraina”, a spus Denis Vladimirovici Pușilin, șeful Republicii Populare Donețk, potrivit Ria Novosti.

În același timp, liderul militanților a spus că Azovstal va fi restaurat, dar ”poate nu ca un combinat siderurgic”.

”Se poartă discuții despre asta cu locuitorii din Mariupol”, a mai precizat el.

Autoritățile Republicii Moldova au reacționat, luni, după atacul cu aruncător de grenade care a avariat sediul Ministerului Securității de la Tiraspol și au estimat că incidentul este menit să tensioneze situația în regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autoritățile constituționale.

În acest context, Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a făcut apel la păstrarea calmului.

De asemenea, după noile explozii produse marți, care au avariat două antene radio din regiunea transnistreană, a transmis că "monitorizează situația" și a făcut, la rândul său, apel la calm.

În ultimul incident semnalat marți, a fost avariat un turn radio situat în apropiere de granița cu Ucraina, care retransmitea posturi rusești.

Această serie de incidente vine la câteva zile după ce un general rus a arătat că Moscova intenționează să preia controlul total asupra sudului Ucrainei, Rusia urmând să capete astfel acces în regiunea separatistă transnistreană, pe care o sprijină.

Mica zonă de limbă rusă a Transnistriei și-a revendicat independența după căderea Uniunii Sovietice, dar nu este recunoscută la nivel internațional.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close