Antena 3 CNN Externe Kosovo. Atentat împotriva vehiculelor ONU

Kosovo. Atentat împotriva vehiculelor ONU

Kosovo. Atentat împotriva vehiculelor ONU
20 Feb 2007   •   16:49
UPDATE: O organizaţie ilegală autointitulată Armata de eliberare din Kosovo (UCK) a revendicat atacul comis contra unor vehicule ONU. Organizaţia a anunţat că prin acţiunea sa nu a dorit decât să provoace pagube materiale fără a face victime.

Atentat împotriva forţelor internaţionale din Kosovo! Trei maşini ale Naţiunilor Unite au fost serios avariate de o explozie, ieri seară, la Priştina. Un automobil civil a fost şi el avariat. Din fericire nu s-au înregistrat nici victime, nici răniţi. Deflagraţia s-a produs după ora 21 seara, chiar în centrul capitalei provinciale. Poliţia locală nu se îndoieşte că ţinta atacului au fost maşinile Naţiunilor Unite.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kosovo, Agron Borovci, a declarat că ?Nu au fost avariate decât trei vehicule ale ONU şi unul civil. Toate unităţile necesare sunt la locul faptei şi aşteptăm constatările lor?.

Atentatul a avut loc cu două zile înaintea reluării convorbirilor de la Viena, dintre sârbii şi albanezii kosovari, pe tema viitorului statut al provinciei. Poziţiile celor două părţi sunt mai îndepărtate ca oricând: albanezii nu acceptă altă soluţie decât independenţa, pe care sârbii o resping. Albanezii mai radicali denunţă proiectul de statut al Naţiunilor Unite, care nu prevede explicit independenţa. Tensiunea a crescut după ce, la 10 februarie, doi manifestanţi albanezi şi-au pierdut viaţa în ciocniri cu poliţia locală şi unităţile ONU, din care făceau parte şi jandarmi români. Prim-ministrul albanez al provinciei a apreciat că poliţia a folosit excesiv forţa iar şeful poliţiei ONU a fost destituit.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close