Antena 3 CNN Externe Regimul lui Kim Jong Un își trimite gunoiul în baloane în Coreea de Sud. Livrările includ viermi de diverse tipuri, hârtie folosită și haine cu imprimeuri Disney

Regimul lui Kim Jong Un își trimite gunoiul în baloane în Coreea de Sud. Livrările includ viermi de diverse tipuri, hârtie folosită și haine cu imprimeuri Disney

Regimul lui Kim Jong Un își trimite gunoiul în baloane în Coreea de Sud. Livrările includ viermi de diverse tipuri, hârtie folosită și haine cu imprimeuri Disney
Balon nord-coreean încărcat cu gunoi plutind pe râul Han din Seoul, iunie 2024. Sursă foto: hepta / DPA Images
de Adrian Iclozan    |    25 Iun 2024   •   09:33

Baloane atmosferice cu nacele încărcate cu gunoi au fost semnalate deasupra Coreei de Sud, iar vinovatul pentru expedierea dezagreabilei încărcături este regimul lui Kim Jong Un din Coreea de Nord, transmite CNN.

Statul Major Interarme al Coreei de Sud a anunțat că un balon suspect a fost văzut luni, în jurul orei locale 21.00, zburând în nordul provinciei Gyeonggi-do, care se învecinează cu capitala Seul.

Autoritățile metropolitane au lansat ulterior o alertă în care se spunea că balonul nord-coreean a ajuns deasupra orașului, iar cetățenii nu trebuie să atingă eventualele resturi ale obiectului zburător și să raporteze autorităților orice astfel de apariții.

CNN amintește că Phenianul a trimis peste 1 000 de baloane spre vecinul său din sud începând din luna mai, drept represalii pentru faptul că activiștii sud-coreeni ar fi lansat spre Nord pliante și alte materiale cu conținut critic la adresa regimului lui Kim Jong Un.

Pentru a livra marfa, activiștii din Sud au folosit tot baloane: 20 de astfel de aparate cu tipărituri și stickuri USB au zburat, joia trecută, spre Nord, determinând reacția furioasă a sorei lui Kim Jong Un, care a avertizat că "urmează probleme".

"Atunci când faci ceva ce ai fost în mod clar avertizat să nu faci, este firesc să te trezești cu ceva cu care nu dorești să ai de-a face", a spus ea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sud-coreenii au analizat "marfa" din Nord și au descoperit urme de fecale umane

O analiză efectuată de sud-coreeni asupra transportului din nacelele baloanelor nord-coreene, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, a detectat paraziți care "ar putea proveni din fecale umane".

În mod specific, analiza a scos în evidență diverse tipuri de viermi, precum și resturi textile și hârtie.

Alte baloane aveau la bord haine deteriorate de proveniență sud-coreeană și obiecte vestimentare cu imprimeuri ale personajelor Disney.

Intensificarea incidentelor cu baloane are loc în timp ce tensiunile din Peninsula Coreeană se amplifică.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, săptămâna trecută, un acord de apărare mutuală cu omologul său, la Phenian, în timpul vizitei în Coreea de Nord.

CNN amintește, în context, că liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să extindă arsenalul nuclear al țării sale și a amenințat că îl va folosi împotriva Sudului.

Între timp, un portavion al marinei americane a sosit în Coreea de Sud în ultimul weekend, înainte de exercițiile trilaterale cu armata acestei țări și cu forțele navale din Japonia în apele din apropierea peninsulei. 

Este cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni militare americane menite să reafirme angajamentul ferm al Washingtonului față de Seul.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Donald Trump primește imunitate parțială pentru insurecția asupra Capitoliului
x close