Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un ordonă nord-coreenilor înfometați să mănânce mai puține alimente până în 2025

Kim Jong Un ordonă nord-coreenilor înfometați să mănânce mai puține alimente până în 2025

Alexandra Ionescu
2 minute de citit Publicat la 18:27 27 Oct 2021 Modificat la 18:27 27 Oct 2021
Kim Jong Un
Sursa foto: Hepta

Lipsa de alimente îi afectează deja pe nord-coreeni, dar oficialii le-au spus cetățenilor să-și strângă cureaua timp de cel puțin trei ani, potrivit RFA.

Cu toate acestea, oamenii s-au plâns deja că penuria face iarna ce vine foarte grea, și că nu vor putea rezista alți câțiva ani.

Coreea de Nord și-a închis granița cu China în ianuarie 2020, ca măsură de precauție împotriva răspândirii coronavirusului.

Dar mișcarea a avut un impact grav asupra economiei națiunii - prețurile bunurilor de uz curent crescând brusc, deoarece cererea a depășit oferta.

Vorbind despre noile îndrumări guvernamentale, un locuitor al orașului Sinuiju, care a dorit să rămână anonim, a spus că oamenii au fost avertizați că șansele de redeschidere a graniței cu China înainte de 2025 sunt mici.

Ei au adăugat: „Situația alimentară în acest moment este deja în mod clar o urgență, iar oamenii se luptă cu penurie. Când autoritățile le spun că trebuie să consume mai puține alimente până în 2025... nu pot face altceva decât să simtă o mare disperare”.

În ciuda greutăților actuale cu care se confruntă poporul nord-coreean, liderul lor, Kim Jong Un, a continuat să promoveze ideea de încredere în sine în acest an.

Acest mesaj a fost reiterat în iulie, atunci când Comitetul Central a instruit publicul să înceapă să-și cultive propriile culturi în așteptarea penuriei.

Cu toate acestea, în timp ce Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură estimează că Coreea de Nord are o lipsă de aproximativ 860.000 de tone de alimente în acest an, rezidentul din Sinuiju a spus că disprețul crește în rândul oamenilor.

„A ne spune să îndurăm greutăți până în 2025 este același lucru cu a ne spune să murim de foame”, a spus acesta.

O a doua sursă a susținut că guvernul nord-coreean încearcă să reducă penuria de alimente ca urmare a strategiei lor eficiente COVID-19, despre care spun că a funcționat bine.

Guvernul a dat vina pe factorii externi pentru lipsa de alimente, invocând sancțiunile impuse, dezastrele naturale și pandemia globală de coronavirus.

Anul trecut, Coreea de Nord a suferit inundații severe care au deteriorat culturile vitale și au lăsat sute de familii fără locuințe. Anul acesta, recoltele au fost, de asemenea, afectate de secetă și inundații.

În august, ploile abundente din nord-estul Coreei de Nord au distrus 1.170 de case și au forțat 5.000 de locuitori să evacueze în siguranță, a raportat televiziunea de stat din Coreea de Nord.

Ploaia din provincia Hamgyong de Sud a spălat sute de hectare de terenuri agricole și a distrus multe poduri. Imaginile au arătat case scufundate până la acoperișurile lor din cărămidă roșie.

Ploile de vară din Coreea de Nord cauzează adesea daune grave sectoarelor sale agricole și altor sectoare din cauza drenajului slab, defrișărilor și infrastructurii deficitare din țara săracă.

Coreea de Nord este o țară muntoasă, ceea ce înseamnă că terenurile potrivite pentru agricultură sunt insuficiente și mulți dintre fermierii săi nu au acces la unelte precum tractoare, combine de recoltat și treierat.

Drept urmare, se crede că Coreea de Nord se bazează pe importurile și pe ajutoarele străine pentru a hrăni aproximativ o treime din populația sa.

Chiar și cu aceste importuri, un raport al ONU din 2017 a concluzionat că două cincimi din populație este subnutrită - ceea ce înseamnă că nu au acces la numărul de calorii necesare pe zi pentru a menține o greutate sănătoasă.

Se crede, de asemenea, că o treime dintre copiii din Coreea de Nord suferă de pipernicie, ceea ce înseamnă că nu au primit suficiente calorii în primii ani de viață, potrivit The Daily Mail.

×
x close