Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un cere să fie produse mai multe „drone sinucigașe”

Kim Jong Un cere să fie produse mai multe „drone sinucigașe”

kim jong un getty
Kim Jong Un a asistat sâmbătă la un test de performanță al diferitelor drone | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    28 Aug 2024   •   16:56

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a subliniat importanța intensificării dezvoltării și producției de „drone sinucigașe” după ce a participat la câteva teste, a raportat luni presa de stat, conform publicației WarisBoring.

Agenția de știri KCNA a raportat că liderul nord-coreean a asistat sâmbătă la un test de performanță al diferitelor drone organizat de Institutul Drone al Academiei de Științe ale Apărării din Phenian.

Fotografiile oficiale au arătat drone albe cu aripi în formă de X care au țintit și au explodat împotriva unor tancuri simulate, care, potrivit agenției sud-coreene de știri Yonhap, semănau cu tancurile sud-coreene K-2.

Potrivit KCNA, Kim a declarat că este necesar să se dezvolte și să se producă mai multe „drone sinucigașe” - vehicule aeriene fără pilot, echipate cu explozibili, concepute pentru a fi pilotate spre ținte inamice - pentru a fi utilizate în infanteria tactică și în unitățile de operațiuni speciale.

Testul de armament a avut loc pe fondul tensiunilor sporite din Peninsula Coreeană, în timp ce Statele Unite și Coreea de Sud desfășoară un exercițiu militar la scară largă pentru a descuraja Coreea de Nord.

Ministerul nord-coreean de Externe a catalogat exercițiile militare drept „exerciții de război provocatoare” și „un preludiu la un război nuclear”, în timp ce Washingtonul și Seulul au respins acuzațiile Phenianului.

De la începutul anului 2022, Coreea de Nord a mărit semnificativ amploarea testelor sale de armament, inclusiv testarea de rachete cu capacitate nucleară, și și-a intensificat retorica împotriva SUA și Coreei de Sud, pe care Phenian le consideră state inamice. De asemenea, Coreea de Nord și-a intensificat cooperarea militară cu Rusia.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close