Sporirea popularităţii lui Kim Jong-Un a reprezentat principala preocupare a mass mediei nord-coreene, controlate de stat. Pe 17 decembrie, Agenţia Centrală de Ştiri anunţa că principalele figuri militare din Coreea de Nord i-au jurat, din nou, credinţă lui Kim Jong-Un, declarând că vor deveni "puşti şi bombe" umane pentru a-l apăra pe cel numit recent comandantul suprem al armatei.
Graţierile anunţate vor fi emise la data de 1 februarie, când se comemorează 70 de ani de la naşterea lui Kim Jong-Il şi aniversarea a 100 de ani de la naşterea întemeietorului Coreei de Nord, Kim Il-Sung.
Agenţia de ştiri nu a clarificat ce fapte vor face subiectul amnistiilor şi nici numărul deţinuţilor care vor fi eliberaţi.
Conform raportului unui observator ONU pentru drepturile omului, anul trecut, existau în Coreea de Nord, aproximativ 200.000 de deţinuţi politic în închisori special amenajate. Phenianul a negat cu fermitate existenţa acestor gulaguri.
Graţierile sunt primele astfel de acţiuni din partea autorităţilor nord-coreene după şase ani şi, consideră analiştii, au ca scop câştigarea încrederii publicului într-o perioadă în care administraţia se străduieşte să redreseze economia ţării.