Antena 3 CNN Externe Kievul și-a pregătit ”în secret” ofensiva în regiunea rusă Kursk, susține Olaf Scholz: ”Monitorizăm atent situația”

Kievul și-a pregătit ”în secret” ofensiva în regiunea rusă Kursk, susține Olaf Scholz: ”Monitorizăm atent situația”

getty images razboi ucraina
Kievul și-a pregătit ”în secret” ofensiva în regiunea rusă Kursk, susține Olaf Scholz. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Aug 2024   •   07:26

Ucraina şi-a pregătit ofensiva în regiunea rusă Kursk "în mare secret şi fără niciun feedback", a dat asigurări miercuri cancelarul german Olaf Scholz, subliniind că ţara sa urmăreşte cu "atenţie" evoluţia situaţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

La doi ani şi jumătate de la începutul războiului, Ucraina a lansat din 6 august un asalt transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, susţinând că a cucerit zeci de localităţi şi provocând evacuarea a mii de oameni.



"Ucraina şi-a pregătit operaţiunea militară în regiunea Kursk în mare secret şi fără niciun feedback", a declarat Scholz jurnaliştilor în cursul unei vizite în Republica Moldova, ţară vecină Ucrainei.

"Prin urmare, monitorizăm îndeaproape evoluţia situaţiei", a menţionat Scholz, adăugând că ar putea fi vorba de o "operaţiune foarte limitată din punct de vedere al spaţiului şi probabil şi al timpului".



El a reafirmat, de asemenea, că Germania, al doilea cel mai mare contributor de ajutor pentru Ucraina după Statele Unite, va continua să sprijine lupta Kievului împotriva invaziei ruse, în pofida planurilor de a reduce bugetul în 2025.

În această săptămâna, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat apelul ca ţările partenere să îi permită să folosească arme cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei pentru a opri avansarea Moscovei în estul Ucrainei.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close