Antena 3 CNN Externe Kievul a promis că va studia propunerile de pace înaintate de Moscova: ”Rușii folosesc prea des declarațiile publice doar ca element de presiune obligatorie”

Kievul a promis că va studia propunerile de pace înaintate de Moscova: ”Rușii folosesc prea des declarațiile publice doar ca element de presiune obligatorie”

În timpul negocierilor, Ucraina a primit propuneri din partea Rusiei și le studiază, potrivit unui comentariu al consilierului Oficiului Președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak.

negocieri Rusia Ucraina
Sursa foto: Twiter/NewsfeedUkraine
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   15:15

”Ucraina, în cadrul rundei de negocieri de la Istanbul, a predat părții oponenților propunerile sale de soluții. Inclusiv privind garanțiile de securitate ca garanție a neagresiunilor ulterioare asupra țării noastre.

Partea rusă a studiat propunerile și și-a exprimat contrapozițiile. Urmează, la rândul nostru, să studiem, să comparăm, să tragem concluzii, inclusiv cele de natură politică și juridică", a spus Podoliak.

”Rușii folosesc prea des declarațiile publice doar ca element de presiune obligatorie”, a  adăugat el, potrivit Unian.

În aceeași zi, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov , a declarat la o conferință că partea ucraineană a primit un proiect de acord cu un limbaj clar.

"În prezent, proiectul nostru a fost predat părții ucrainene, care include formulări absolut clare, elaborate. Mingea este în terenu, lor așteptăm un răspuns", a spus el, potrivit Interfax.

El a reiterat că dinamica negocierilor lasă mult de dorit din cauza poziţiei Kievului şi că „ucrainenii nu manifestă prea multă înclinaţie de a intensifica procesul de negociere”.

El a reamintit, de asemenea, cuvintele lui Vladimir Putin că Kievul se abate de la acordurile confirmate anterior, schimbându-le constant și a adăugat că acest lucru a avut un efect negativ asupra eficienței negocierilor.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close