Antena 3 CNN Externe Kiev. Miting pentru... cannabis

Kiev. Miting pentru... cannabis

Kiev. Miting pentru... cannabis
06 Mai 2007   •   12:38

Amatorii de droguri uşoare au celebrat sâmbătă Ziua Internaţională a Marijuanei. Organizatorii susţin că evenimentul a fost sărbătorit în peste 230 oraşe din toată lumea. Unele din cele mai ample manifestări au avut loc în două ţări mai puţin tolerante faţă de droguri: Ucraina şi Israel.

La Kiev, ?marşul pentru cannabis? a devenit deja o tradiţie. Manifestarea a fost autorizată de autorităţi iar poliţiştii n-au intervenit decât împotriva unor... activişti care militau împotriva consumului de droguri. Astfel, în mod paradoxal, adversarii drogurilor au ajuns în arest. În schimb, cei care cereau legalizarea marijuanei şi-au continuat marşul, sub protecţia forţelor de ordine. În Israel, situaţia este diferită: legi severe interzic consumul drogurilor de orice fel.

Dar iubitorii marijuanei au reuşit să se facă auziţi şi aici. S-au adunat într-un parc din Ierusalim, dar, pentru a evita incidente neplăcute, s-au mulţumit să cânte şi să danseze. ?Oamenii care sărbătoresc această zi vor ca plantele de marijuana să iasă din situaţia în care se află acum?, susţine Noam Kuzar, organizatorul manifestaţiei. Ziua Internaţională a Marijuanei a fost iniţiată în 1999 în Statele Unite, unde militanţii doresc să aducă problema legalizării drogului pe agenda scrutinului prezidenţial de anul viitor.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close