Antena 3 CNN Externe Kiev. Criză politică fără soluţie

Kiev. Criză politică fără soluţie

Kiev. Criză politică fără soluţie
21 Apr 2007   •   12:43

Criza politică din Ucraina rămâne deocamdată fără soluţie. Cei doi lideri rivali, preşedintele Iuşcenko şi premierul Ianukovici, nu se pot pune de acord nici măcar asupra stadiului negocierilor. Premierul crede că toate problemele pot fi rezolvate în câteva zile, în timp ce preşedintele este mai puţin optimist. După o întrevedere cu premierul Ianukovici, preşedintele Iuşcenko a declarat că adversarii săi politici continuă să refuze alegerile anticipate. Iuşcenko s-a declarat totuşi dispus să ?suspende? decretul de dizolvare a parlamentului, cu condiţia ca deputaţii să adopte sau să modifice mai multe legi.

?Este vorba de un compromis care să prevadă măsurile legislative necesare pentru ca, în viitor, să nu mai fie posibil să se formeze o coaliţie într-un mod atât de brutal ca în martie, anul acesta?,declara preşedintele Ucrainei, Viktor Iuşcenko. Acesta îl acuză pe Ianukovici că şi-a întărit majoritatea parlamentară cu deputaţi atraşi din tabăra adversă. La rândul său, premierul a ţinut un discurs încurajator în faţa simpatizanţilor săi, care manifestează în fiecare zi la Kiev. ?Preşedintele a spus că este aproape gata să-şi suspende decretul şi vom găsi în scurt timp soluţii la toate controversele noastre politice şi juridice?, declara prim-ministrul Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Partidele pro-occidentale, care-l susţin pe preşedinte, au organizat şi ele un miting la care au luat parte 15.000 de persoane, în frunte cu fosta şefă a guvernului, Iulia Timoşenko. Adunarea nu a putut avea loc în piaţa centrală, scena ?revoluţiei portocalii? din 2005, ocupată acum de adepţii guvernului. Ambele tabere au manifestat şi la sediul Curţii Constituţionale, care examinează legalitatea dizolvării parlamentului

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close