Antena 3 CNN Externe Keir Starmer, după întâlnirea cu Biden, Scholz şi Macron: „Rusia devine mai slabă. Acest război absoarbe 40% din bugetul lor"

Keir Starmer, după întâlnirea cu Biden, Scholz şi Macron: „Rusia devine mai slabă. Acest război absoarbe 40% din bugetul lor"

Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Schoz şi Keir Starmer la Berlin
Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Schoz şi Keir Starmer la Berlin. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    18 Oct 2024   •   23:03

Războiul își pune amprenta asupra Rusiei, a declarat vineri, la Berlin, prim-ministrul britanic Keir Starmer, însă există puține semne că marii aliați occidentali sunt pe cale să își crească angajamentele militare față de Ucraina sau să ofere o invitație rapidă de a adera la NATO, scrie Politico

„Deși situația este incredibil de dificilă, este adevărat și că Rusia devine mai slabă”, a spus Starmer. „Acest război absoarbe 40% din bugetul lor... Luna trecută, Rusia a suferit cea mai mare rată zilnică de victime de până acum.”

Starmer s-a aflat la Berlin pentru discuții cu președintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron, toate părțile insistând că sprijinul lor rămâne ferm înaintea întâlnirii, dar fără a oferi garanții noi pentru Kiev.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a prezentat săptămâna aceasta liderilor europeni Planul său de Victorie, având ca scop obținerea unei invitații imediate de a adera la NATO, alături de un sprijin militar suplimentar și relaxarea restricțiilor privind utilizarea rachetelor donate cu rază lungă de acțiune asupra țintelor din interiorul Rusiei.

Vorbind la Ambasada Britanică, Starmer a declarat că liderii au discutat despre „cum să accelerăm sprijinul nostru” pentru Ucraina. „Pe măsură ce Ucraina intră într-o iarnă dificilă, este important să spunem că suntem alături de voi”, a spus Starmer.

„Suntem absolut uniți în determinarea noastră și vom susține Ucraina atât timp cât va fi nevoie.”

×
Parteneri
x close