Antena 3 CNN Externe Planul pentru "adversarii literei Z", dezvăluit la Moscova de un regizor celebru: "Lagăre de concentrare și sterilizare"

Planul pentru "adversarii literei Z", dezvăluit la Moscova de un regizor celebru: "Lagăre de concentrare și sterilizare"

Adrian Iclozan
1 minut de citit Publicat la 19:20 04 Mai 2022 Modificat la 23:47 04 Mai 2022
Sahnazarov
Sursa foto: Twitter @StZaryn

"Z" este unul dintre simbolurile afișate pe tehnica militară trimisă de Rusia în războiul din Ucraina.

"Z" se referă la așa-zisa "de-nazificare" a Ucrainei, un pretext deseori invocat de Kremlin și de propaganda rusă pentru a justifica invazia lansată pe 24 februarie.

În sens mai larg, "oponenții literei Z" îi desemnează pe cei care se opun războiului pornit de Rusia.

"Oponenții literei Z trebuie să înțeleagă că, dacă se bazează pe mila noastră, nu vor fi cruțați. Toate astea sunt deja grave. În acest caz: lagăre de concentrare, reeducare, sterilizare", a spus Șahnzarov.

Amenințările au fost formulate în emisiunea "O seară cu Vladimir Soloviov".

Soloviov, unul dintre cei mai zeloși propagandiști ai Kremlinului, formulează frecvent amenințări cu lovituri nucleare la adresa Occidentului. 

Ultima vizată în emisiunea lui Soloviov a fost Londra.

"O rachetă (nucleară) Sarmat înseamnă o Mare Britanie în minus", a spus el, recent.

Un alt propagandist favorit al Kremlinului, Dmitri Kiseliov, a amenințat, de asemenea, cu transformarea Regatului Unit într-un deșert radioactiv.

Cine e regizorul care vrea să-i sterilizeze pe "oponenții literei Z"

În vârstă de 69 de ani, Karen Gheorghievici Șahnzarov (foto), autorul amenințării cu sterilizarea și trimiterea în lagăre a opozanților războiului din Ucraina, este un regizor, scenarist și producător rus, care s-a format profesional în epoca sovietică.

Din 1998, este director general și președinte al complexului cinematografic "Mosfilm".

S-a născut în 1952, la Krasnodar, tatăl său fiind armean iar mama, rusoaică.

A realizat, conform Wikipedia, mai multe filme între care "Noi, jazzmenii", "Seară de iarnă în Gagra", "Vise", "Anna Karenina" și "Povestea lui Vronski".

×
x close