Antena 3 CNN Externe Karadzic se va apăra singur în faţa Tribunalului de la Haga

Karadzic se va apăra singur în faţa Tribunalului de la Haga

Karadzic se va apăra singur în faţa Tribunalului de la Haga
24 Iul 2008   •   09:48

Avocaţii lui Radovan Karadzic au anunţat că acesta se va apăra singur în faţa Tribunalului pentru fosta Iugoslavie de la Haga. În acelaşi timp, avocaţii încearcă să întârzie cât mai mult cu putinţă predarea lui Karadzic către instanţa internaţională. Câteva sute de simpatizanţi ai lui Radovan Karadzic au blocat miercuri, din nou, circulaţia în centrul Belgradului. Ei au scandat numele fostului lider al sârbilor bosniaci, la care au adăugat insulte la adresa actualilor guvernanţi, pe care i-au calificat drept "trădători". Protestul a fost organizat de Partidul Radical, ultra-naţionalist, al cărui şef, Voislav Şeşeli, este şi el întemniţat la Haga, în aşteptarea procesului pentru crime de război.

Între manifestanţi s-a aflat şi fratele lui Karadzici. "Arestarea lui Radovan Karadzic, fratele meu, este cel mai mare păcat săvârşit în secolul 21", a declarat fratele lui Karadzic.

Avocatul lui Karadzic spune că acesta este "într-o formă excelentă" şi a revenit la înfăţişarea din anii 90, după ce şi-a tuns barba şi pletele care-l făceau de nerecunoscut.

Karadzic a hotărât să-şi susţină personal apărarea la Haga şi ar fi chiar nerăbdător să înceapă lupta cu procurorii care-l acuză de genocid şi crime împotriva umanităţii. Avocatul se străduieşte, totuşi, să întârzie cât mai mult predarea sa.

Presa de la Belgrad continuă dezvăluirile despre viaţa doctorului Dragan Dabici, identitate sub care fostul lider sârb bosniac Radovan Karadzici s-a ascuns timp de peste un deceniu. Potrivit jurnaliştilor sârbi, medicul avea o iubită cu 20 de ani mai tânără decât el.

Potrivit cotidianului Blic, cel supranumit "Măcelarul din Bosnia" era îndrăgostit de o femeie cu 20 de ani mai tânără decât el, Mileva. Editorul revistei la care a colaborat falsul doctor îşi aminteşte că i-a fost recomandată drept asistenta lui Dragan Dabici.

Presa a mai relatat că Radovan Karadzici nu mai avea niciun contact cu soţia sa, Ljljana şi copiii, rămaşi în Bosnia. În ultimii ani, Ljiljana i-a cerut insistent lui Radovan Karadzici să se predea Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie. Fostul lider al sârbilor bosniaci a fost reţinut luni.

Potrivit presei de la Belgrad, Karadzici a fost localizat acum o lună de serviciile secrete sârbe. Până să fie prins, a schimbat patru apartamente în Belgrad.

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close