Antena 3 CNN Externe Kamala Harris stă mai bine decât Biden în statele-cheie care decid noul președinte al SUA. Ce spun ultimele sondaje

Kamala Harris stă mai bine decât Biden în statele-cheie care decid noul președinte al SUA. Ce spun ultimele sondaje

hepta_7928168
Kamala Harris alături de Joe Biden. Foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2024   •   09:34

Kamala Harris, care se pregătește, aparent fără emoții, pentru nominalizarea la președinție din partea Partidului Democrat din SUA, are performanțe mai bune decât președintele Joe Biden în statele-cheie în care se decide soarta alegerilor din 5 noiembrie, transmite Agerpres, care citează Reuters.

În mod concret, Harris a reușit să reducă diferența față de candidatul republican Donald Trump, potrivit unui sondaj Emerson College/The Hill dat publicității joi.

Sondajul arată că Trump conduce în fața lui Harris în patru din statele critice: Arizona, unde republicanul are un avantaj de 49% la 44%, Georgia (48% la 46%), Michigan (46% la 45%) şi Pennsylvania (48% la 46%).

Trump şi Harris sunt la egalitate, cu 47%, în Wisconsin.

Consultarea publică a fost efectuată în perioada 22-23 iulie şi a avut o marjă de eroare de +/- 3,4% pentru fiecare stat.

Aceste date sunt mai bune pentru democrați decât cele dintr-un precedent sondaj Emerson efectuat la începutul acestei luni în fiecare dintre cele cinci state, atunci când candidatul democrat era Joe Biden.

Un sondaj național îl plasează pe Trump în fața lui Harris. Un alt sondaj prezintă situația exact pe dos

Kamala Harris a intrat în campanie la începutul acestei săptămâni, după ce președintele Biden și-a anunțat, duminică, retragerea din cursă, şi şi-a exprimat sprijinul pentru vicepreşedinta sa.

Un alt sondaj efectuat de New York Times/Siena College la nivel național și publicat joi a arătat, de asemenea, că Harris se descurcă mai bine decât Biden împotriva lui Trump.

Sondajul New York Times/Siena College a relevat că liderul republican se află în fața vicepreședintei SUA cu 48% la 46%, în rândul alegătorilor înregistrați.

Într-un sondaj similar de acum trei săptămâni, Trump îl devansa pe Biden cu 49% la 41%.

Datele din sondajul New York Times/Siena College contrastează cu cele din sondajul național Reuters/Ipsos publicat marți.

Conform acestuia din urmă, Kamala Harris s-ar afla în fața lui Donald Trump, cu un avantaj de 44% la 42%, marja de eroare fiind 3%.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close