Antena 3 CNN Externe Kamala Harris și-a consolidat avansul în fața lui Donald Trump după dezbatere. Cifrele din cel mai nou sondaj

Kamala Harris și-a consolidat avansul în fața lui Donald Trump după dezbatere. Cifrele din cel mai nou sondaj

Kamala Harris intr-un sacou bleu, in fata unor microfoane, rade
Consensul analiștilor a fost că vicepreședinta Harris a câștigat categoric dezbaterea din 16 septembrie în fața lui Donald Trump. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    23 Sep 2024   •   10:09

Kamala Harris a reușit să-și consolideze avansul în fața rivalului republican, Donald Trump, cu cinci puncte procentuale după dezbaterea de acum două săptămâni, conform unui nou sondaj publicat de postul american NBC News. Acest nou sondaj arată că americanii au o opinie mai favorabilă față de Kamala Harris de când ea a devenit candidata democrată la președinție.

Întrebaţi despre părererea lor referitoare la Harris de când a fost nominalizată, 48% dintre cei 1.000 de alegători intervievaţi au spus că este pozitivă, comparativ cu 32% în iulie - cea mai mare creştere a percepției de favorabilitate pentru un politician în sondajele NBC de când popularitatea președintelui Bush a crescut masiv după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. 

Întrebaţi despre Trump, 40% dintre cei chestionaţi au avut o opinie favorabilă, comparativ cu 38% în iulie. Sondajul, realizat în perioada 13-17 septembrie, are o marjă de eroare de 3 puncte procentuale.

Un sondaj separat CBS News a relevat, de asemenea, că Harris se situează cu 4 puncte procentuale în faţa lui Trump, scorul fiind 52% la 48%, cu o marjă de eroare de plus sau minus 2 puncte procentuale.

În sondajul CBS cu 3.129 de alegători înregistraţi intervievaţi între 18 şi 20 septembrie, Harris a crescut cu 2 puncte procentuale după ce, în luna august, cei doi competitori erau la egalitate.

Deși Harris pare să aibă un avans semnificativ, uneori în afara marjei de eroare, în ce privește scorul național, acesta este mai puțin important, câștigătorul alegerilor americane fiind stabilit printr-o victorie în Colegiul Electoral, unde un candidat trebuie să obțină 270 de voturi cumulate prin victorii individuale în cele 50 de state.

În prezent, în cele șapte state competitive, sondajele arată o cursă extrem de strânsă cu diferențe în marja de eroare a sondajelor.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close