Antena 3 CNN Externe Kamala Harris, primul mesaj după retragerea lui Biden: „Intenția mea este să câștig această nominalizare”

Kamala Harris, primul mesaj după retragerea lui Biden: „Intenția mea este să câștig această nominalizare”

kamala harris getty
Kamala Harris, vicepreședintele SUA | Sursă foto: Getty Images
de Robert Kiss    |    21 Iul 2024   •   23:23

Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, spune că va solicita nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat, după anunțul retragerii lui Joe Biden.

„Sunt onorată să am susținerea președintelui și intenția mea este să obțin și să câștig această nominalizare. În ultimul an, am călătorit în toată țara, discutând cu americanii despre alegerea clară în aceste alegeri importante. Și asta voi continua să fac în zilele și săptămânile următoare. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a uni Partidul Democrat – și a ne uni națiunea – pentru a-l învinge pe Donald Trump și agenda sa extremă: Proiectul 2025. Mai avem 107 zile până în ziua alegerilor. Împreună, vom lupta. Și împreună, vom câștiga”, a transmis Kamala Harris.

Președintele SUA Joe Biden și-a anunțat, duminică, retragerea din cursa pentru un nou mandat la Casa Albă. Anunțul a fost făcut într-un mesaj publicat pe rețeaua X. Ulterior, președintele SUA a precizat, într-o altă postare, că o susține pe Kamala Harris pentru candidatura la alegerile prezidențiale din SUA.

Fostul președinte Bill Clinton și fostul secretar de stat Hillary Clinton s-au alăturat președintelui Joe Biden în decizia de a o susține pe Kamala Harris pentru funcția de președinte, scrie CNN.

„Suntem onorați să ne alăturăm președintelui pentru a o susține pe vicepreședintele Harris și vom face tot ce putem pentru a o sprijini”, au declarat soții Clinton într-o declarație comună.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close