Antena 3 CNN Externe Kamala Harris l-a sunat pe  Donald Trump după tentativa de asasinat. Ce au vorbit cei doi rivali

Kamala Harris l-a sunat pe  Donald Trump după tentativa de asasinat. Ce au vorbit cei doi rivali

Donald Trump ii strange mana Kamalei Harris.
Kamala Harris și Donald Trump au dat mâna la începutul dezbaterii, un moment neașteptat pentru urmăritori. Foto: Profimedia Images
de Mihai Paul    |    18 Sep 2024   •   16:12

Vicepreşedinta Kamala Harris l-a sunat pe  rivalul său la alegerile prezidenţiale Donald Trump după tentativa de asasinat de la reşedinţa sa din Florida.

Casa Albă a relatat că vicepreşedinta l-a sunat căutat pe Trump ”pentru a-i spune în mod direct că este fericită că este teafăr şi nevătămat”,  conform AFP.

Donald Trump a fost ţinta unei noi posibile tentative de asasinare la reşedinţa sa Mar-a-Lago dar a revenit în campanie marţi şi a acuzat-o pe Kamala Harris de faptul că incită la violenţă.

Totuşi, Trump a revenit ulterior asupra afirmaţiilor anunţând în cadrul unui meeting cu fanii că a fost sunat de Harris şi a catalogat dialogul ca fiind foarte politicos.

Vicepreşedinta s-a deplasat în Pennsylvania, iar fostul preşedinte în Michigan, două state-pivot în alegerile de la 5 noiembrie. Cei doi vizitează în această perioadă un număr de mai multe state considerate a fi decisive în lupta pentru câştigarea preşedinţiei.
 
”I-am spus ceea ce am declarat deja în mod public: nu există loc pentru violenţă în ţara noastră. Putem şi trebuie să avem dezbateri sănătoase, discuţii şi diferende, dar fără să recurgem la violenţă”, a anunţat marţi, după aceea, democrata în vârstă de 59 de ani, într-un interviu, la Philadelphia, cu trei jurnalişti de la o asociaţie a jurnaliştilor, NABJ.

Donald Trump crede că suspectul arestat duminică în Florida în legătură cu o presupusă tentativă de asasinare a sa, ”aderă la discursul lui Biden şi Harris şi a acţionat în consecinţă”.

”Din cauza acestor discursuri de stânga comunistă fluieră gloanţe, iar asta nu va face decât să se înrăutăţească”, consideră republicanul în vârstă de 78 de ani.
Donald Trump şi Kamala Harris străbat cele şase-şapte ”swing states”, state-pivot, în contextul în care democrata pare să aibă un uşor avans în sondaje după dezbaterea de la 10 septembrie, în care, după părerea generală, şi-a dominat adversarul.

”Dacă ne uităm la sondajele făcute după dezbatere şi la cele dinainte, dinamica în favoarea lui Harris este clară”, scria marţi un specialist de la site-ul Five Thirty Eight, care agregă şi analizează numeroase anchete de opinie, dar care semnalează totofdată că această tendinţă este precară.

Five Thirty Eight notează că - pentru prima oară din iulie 2021 - Kamala Harris deţine tot atâtea opinii favorabile şi defavorabile (46,6%), în contextul în care până recent opiniile defavorabile dominau larg.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close