Antena 3 CNN Externe Kamala Harris își face prima apariție publică de când Joe Biden a nominalizat-o să-i ia locul în cursa prezidențială din SUA

Kamala Harris își face prima apariție publică de când Joe Biden a nominalizat-o să-i ia locul în cursa prezidențială din SUA

kamala harris getty
Kamala Harris, vicepreședintele SUA | Sursă foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   18:09

Kamala Harris și-a programat, luni, prima sa apariție publică de când Joe Biden a renunțat la campania electorală prezidențială din SUA.

În timp ce Biden se află încă în statul Delaware, recuperându-se după infecția cu Covid, vicepreședinta sa va saluta, de la Casa Albă, echipele din campionatul NCAA în sezonul 2023 - 2024.

NCAA - National Collegiate Athletic Association - reglementează competițiile dintre echipele universitare de fotbal american și alte sporturi.

Harris urmează să se adreseze sportivilor universitari la ora locală 11:30 (18:30 în România) de pe Peluza de Sud, în prezența presei, și este de așteptat să răspundă la întrebări.

Reacționând la decizia lui Biden de a face un pas în spate și de a o nominaliza ca înlocuitor, ea a postat, duminică, pe contul său de pe X: "Sunt onorată să am sprijinul președintelui, iar intenția mea este să câștig această nominalizare".

Mai mulți politicieni importanți care ar fi în măsură să revendice, la rândul lor, nominalizarea Partidului Democrat din SUA la președinție, odată Joe Biden retras din cursă, au precizat că nu o vor contesta pe Kamala Harris.

Guvernatorii Gavin Newsom și Gretchen Whitmer au indicat că nu vor candida. Senatorul Joe Manchin, văzut de presa americană drept un posibil candidat, a anunțat că renunță și el să candideze.

Dintre cei 263 de congresmeni și 23 de guvernatori democrați, până în prezent peste 175 și-au declarat susținerea pentru Harris.

Mai multe state i-au promis deja vicepreședintei SUA peste 500 de delegați atunci când partidul se va reuni pentru Convenția democrată de la Chicago, luna viitoare.

Cel puțin deocamdată, sprijinul declarat al lui Biden pentru Harris sa pare să fi funcționat.

"Vreau să-mi ofer întregul sprijin pentru Kamala, pentru a fi (desemnată) candidatul prezidențial al partidului nostru în acest an. Democrați, este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Haideți să facem asta", a scris Biden pe X, într-o postare la scurt timp după cea în care își anunța retragerea din cursă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close