Antena 3 CNN Externe Kamala Harris a anunțat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Kamala Harris a anunțat un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

Kamala Harris
Kamala Harris a anunțat un nou ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2024   •   16:31

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, a anunţat un nou ajutor pentru Ucraina, de peste 1,5 miliarde de dolari.

Banii sunt alocați pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă în Ucraina.

Harris, care participă la un summit de pace de două zile în Elveţia, a declarat că ajutorul cuprinde noi fonduri de 500 milioane de dolari pentru asistenţa energetică, relatează AFP.

În plus, un ajutor de 324 de milioane de dolari anunţat deja de USAID, agenţia pentru dezvoltare a SUA, va fi redirecţionat pentru a satisface nevoile urgente din sectorul energetic al Ucrainei.

Citește și: Un ucrainean de 31 de ani a fost aproape de a se îneca în Tisa, încercând să ajungă în România. După ce a fost salvat, a cerut azil

"Această finanţare va permite repararea infrastructurilor energetice avariate din cauza războiului, creşterea producţiei energetice, încurajarea investiţiilor în sectorul privat şi protejarea infrastructurilor energetice", menţionează Harris într-un comunicat, potrivit Agerpres

Noul pachet de ajutor, provenind de la USAID şi Departamentul de Stat al SUA, cuprinde de asemenea 379 milioane de dolari pentru asistenţa umanitară.

Aceste fonduri "vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaţilor, ale persoanelor strămutate în interior şi ale comunităţilor afectate de agresiunea brutală a Rusiei împotriva poporului ucrainean", se arată în comunicat.

Departamentul de Stat, cu sprijinul Congresului, va furniza alte 300 de milioane de dolari pentru securitatea civilă ucraineană.

Aceşti bani "îi va ajuta să opereze în siguranţa pe liniile frontului pentru a apăra teritoriul ucrainean, să salveze civilii care ajung să fie ţinta atacurilor Kremlinului, să protejeze infrastructurile critice şi să ancheteze cele peste 120.000 de cazuri de crime de război şi alte atrocităţi înregistrate", a subliniat Kamala Harris.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close