Antena 3 CNN Externe Kamala Harris a vorbit de vizita sa în România la dezbaterea prezidențială cu Donald Trump

Kamala Harris a vorbit de vizita sa în România la dezbaterea prezidențială cu Donald Trump

Kamala Harris
Într-o discuție aprinsă cu Trump pe tema războiului din Ucraina, Harris a vorbit despre vizita sa în România, din martie 2022.
de Adrian Dumitru    |    11 Sep 2024   •   05:57

Vicepreședinta americană, Kamala Harris, a făcut referire la vizita sa din România, din 2022, în timpul dezbaterii cu Donald Trump, de marți noapte. Harris a spus că după declanșarea invaziei a mers imediat în țările aliate de la granița NATO, România și Polonia, pentru a consolida angajamentul american față de flancul estic, dar și pentru a oferi sprijin Ucrainei invadate.

Eu m-am întâlnit cu Zelenski cu câteva zile înainte de invazie. Apoi am fost în România și Polonia și am adus 50 de țări împreună să susțină Ucraina pentru lupta ei dreaptă de apărare.

Grație ajutoarelor noastre, Ucraina rămâne o țară liberă și independentă. Dacă Trump era președinte, Putin era la Kiev acum.

Agenda lui Putin nu e doar despre Ucraina, de aceea aliații noștri europeni sunt atât de bucuroși că Trump nu e mai președinte. El nu înțelege de ce e NATO cea mai importantă alianță din lume”, a declarat Kamala Harris.

Prima dezbatere Trump-Harris a avut loc marți noapte și a fost marcată de schimburi dure de replici și de o mulțime de informații false sau înșelătoare aruncate de fostul președinte Trump.

Trump a susținut, printre altele, că ar putea încheia războiul din Ucraina „imediat”, în timp ce Harris i-a spus că dacă ar fi fost președinte la momentul declanșării invaziei, „Putin ar fi fost la Kiev acum”.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close