Antena 3 CNN Externe Justiţia României în vizorul UE

Justiţia României în vizorul UE

Justiţia României în vizorul UE
10 Mai 2007   •   08:06

Pentru ca lupta împotriva corupţiei să fie eficientă, este nevoie să nu apară ingerinţe prin schimbări, revocări sau numiri. Aşa a declarat miercuri, Friso Roscam Abbing, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru justiţie Franco Frattini, într-un interviu acordat BBC.

România este afectată de corupţie atât la nivel mediu cât şi înalt, a spus Friso Roscam Abbing. Intervievat în legătură cu scandalul privind cererea de revocare din funcţie a adjunctului DNA DoruTuluş de către ministrul justiţiei, Tudor Chiuariu, acesta a declarat că este extrem de important ca lupta împotriva corupţiei să nu fie obstrucţionată de autorităţi.

Cererea ministrului este motivată de faptul că acesta ar fi primit avertismente de la însuşi comisarul pentru justiţie Franco Frattini, că în România nu s-a înregistrat încă nici o condamnare în marile dosare de corupţie. Uniunea Europeană nu este interesată de numărul cazurilor soluţionate, ci de eficienta funcţionare a sistemului juridic românesc, a mai declarat Friso Roscam Abbing. Acesta a respins speculaţiile privind o posibilă activare a clauzei de salvgardare şi a spus că justiţia şi clasa politică trebuie să se concentreze asupra a ce mai ramâne de făcut.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close