Antena 3 CNN Externe Justiția lui Putin. Un blogger care a violat o fetiță scapă de proces. O femeie care a scris anti-război primește 8 ani după gratii

Justiția lui Putin. Un blogger care a violat o fetiță scapă de proces. O femeie care a scris anti-război primește 8 ani după gratii

profimedia-0793011051
Vladimir Putin, președintele Rusiei. Foto: Profimedia Images
de I.C.    |    03 Oct 2024   •   21:25

Un blogger rus, acuzat că a violat o fetiță în vârstă de numai 11 ani, a scăpat de proces, în timp ce o asistentă medicală a fost condamnată de un tribunal de la Moscova la opt ani de închusoare pentru doar două postări online, relatează Meduza.

Judecătorii ruși au refuzat să aprobe cererea de arestare a bloggerului ortodox Claud Rommel, care tocmai s-a întors de pe front și care este acuzat că a violat o fetiță de numai 11 ani.

În schimb, instanța din Sankt Petersburg a decis ca Rommel să fie supravegheat de comandamentul unității militare din orașul Luga, regiunea Leningrad, până la încheierea contractului său cu Ministerul Apărării al Rusiei.

Rommel a intrat în vizorul autorităților în februarie 2024, când o femeie a anunțat poliția că o fetiă de 10 ani, la acea vreme, locuiește în apartament cu un bărbat care nu îi este rudă. Publicația Fontanka a aflat ulterior că și mama fetiței locuia în apartamentul respectiv, însă într-o cameră separată, în timp ce copila dormea în pat cu Rommel.

Rommel nu a negat că „a atins copilul”, dar a susținut că „a fost doar un masaj”, scrie Fontanka. 

Imediat după deschiderea anchetei, bărbatul a plecat pe frontul din Ucraina. Acolo a fost rănit într-un atac cu dronă și a revenit în Rusia, unde a fost arestat.

La ședința de judecată, Rommel a spus că se va întoarce pe front pentru a „ajuta băieții”.

O femeie care a scris anti-război a primit 8 ani după gratii

Între timp, o asistentă în vârstă de 59 de ani a fost condamnată la opt ani de închisoare de un tribunal din Moscova pentru două postări online despre războiul din Ucraina.

Olga Menshikh are 59 de ani. Lucrează ca asistent medical anestezist la Centrul Medical-chirurgical Pirogov din Moscova. 

Motivul urmăririi penale a lui Menshikh au fost două postări anti-război pe VKontakte, care au fost șterse. 15 persoane urmăreau pagina sa.

Ancheta a considerat că prin postările sale suspecta „a creat aparența unor activități ilegale ale forțelor armate ruse și ale organelor guvernamentale, care au încălcat dreptul internațional”.

Femeia a fost reținută în 2024. În timpul perchezițiilor, forțele de securitate au tăiat ușa apartamentului ei cu un ferăstrău. Ulterior, Menshikh a fost plasată în arest la domiciliu.

Pe 12 septembrie, Menshikh a fost transferată într-un centru de detenție preventivă pentru că a mersde urgență la dentist. Instanța a considerat asta drept o încălcare a măsurii preventive.

Asistenta nu și-a recunoscut vinovăția în instanță.

Cu toate acestea, acum a fost condamnată la 8 ani de închisoare.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close