Antena 3 CNN Externe Jurnaliştii spanioli vor elabora un ?Ghid de tratare a informaţiilor despre imigranţi?

Jurnaliştii spanioli vor elabora un ?Ghid de tratare a informaţiilor despre imigranţi?

Jurnaliştii spanioli vor elabora un ?Ghid de tratare a informaţiilor despre imigranţi?
20 Oct 2007   •   09:42

Românii au ajuns din nou subiect de dezbatere în Spania. De această dată, cei care au întors pe toate feţele situaţia imigranţilor români au fost jurnaliştii madrileni. Ziariştii au discutat despre cum trebuie tratate ştirile despre imigranţi, dar şi despre imaginea românilor în presă. Infractori sau buni muncitori - aşa sunt categorisiţi, cel mai adesea, românii de jurnaliştii spanioli în articolele lor. Aşa că oamenii din presa spaniolă încearcă să pună la punct un „Ghid de tratare a informaţiilor despre imigranţi”.

„Tratamentul informaţional care li s-a aplicat românilor este acela de cetăţeni comunitari de gradul 2. Cu toate că un român este în Spania la fel ca un englez sau un francez.” a declarat unul dintre jurnaliştii agenţiei de presă Europa Press. Unii ziarişti au fost chiar mai categorici când au vorbit despre românii din Spania. Părerea unui jurnalist de la cotidianul spaniol La Vanguardia este că „probabil că imaginea este influenţată şi de faptul că nu există un român care să fie cunoscut la nivel mondial pentru ceva pozitiv”.

Ultimele subiecte relatate de presa spaniolă au fost despre românul care şi-a dat foc, rămas fără bani pentru întoarcerea în ţaraă sau despre grupul de muncitori răpiţi şi traficaţi la negru pe piaţa muncii. Românii sunt a doua comunitate de straini din Spania, cu 525.000 de membri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close