Antena 3 CNN Externe Jurnalist rus REŢINUT după publicarea unui interviu pe tema "federalizării" Siberiei

Jurnalist rus REŢINUT după publicarea unui interviu pe tema "federalizării" Siberiei

media censorship.jpg
Foto: cepa.org
11 Sep 2014   •   14:39

Jurnalistul Dmitri Şipilov a fost reţinut, joi, de poliţia rusă, la câteva ore după ce a publicat un interviu realizat cu un activist care susţine o autonomie extinsă pentru provinciile din Siberia, relatează RFE/RL.

Anton Ivanov, unul dintre colegii jurnalistului, a anunţat, într-un mesaj postat pe Facebook, că Şipilov a fost reţinut joi într-o gară din apropiere de Moscova.
   
Jurnalistul a fost reţinut după ce a publicat în cotidianul Novosti Kuzbassa un interviu cu Artiom Loskutov, unul dintre organizatorii marşului pentru "federalizarea" Siberiei, anunţat pentru luna august, care a fost însă interzis de autorităţi şi nu a mai avut loc.
   
Unii dintre organizatorii marşului au fost amendaţi şi doar o persoană, Daria Poliudova, a fost arestată în cursul acestei luni şi acuzată de răspândirea extremismului şi separatismului pe Internet.
   
Oficialii din Rusia au cerut în mai multe rânduri "federalizarea" Ucrainei, susţinând că este necesară o autonomie extinsă pentru regiunile locuite de etnici ruşi, însă eforturile în vederea descentralizării puterii în Rusia reprezintă o problemă sensibilă pentru Kremlin.
 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close