Antena 3 CNN Externe Jurnalist BBC executat în Fâşia Gaza?

Jurnalist BBC executat în Fâşia Gaza?

Jurnalist BBC executat în Fâşia Gaza?
16 Apr 2007   •   08:13

Jurnaliştii din Liban cer eliberarea corespondentului BBC, răpit la începutul lunii trecute în Gaza. Duminică, o grupare militantă, necunoscută până în prezent, a revendicat răpirea jurnalistului BBC Alan Johnston, în Fâşia Gaza, şi a anunţat, într-un comunicat, că ostaticul a fost executat. Până acum, nici oficialii palestinieni, nici postul BBC nu au confirmat execuţia jurnalistului. În faţa Agenţiei de Presă de la Beirut s-au adunat zeci de jurnalişti. Vestea că Alan Johnston ar putea fi ucis i-a scos în stradă.

Timp de o lună, răpitorii nu au dat niciun semn. Însă, duminică, gruparea "Brigăzile Tawid şi Jihad palestiniene" a trimis un e-mail organizaţiilor media în care susţinea că l-a ucis pe jurnalist. Gruparea nu este cunoscută în teritorii, însă numele aminteşte de cel al grupării care a fost conduse de iordanianul Abu Mussab Al-Zarqawi, în Irak. Militanţii au anunţat că vor difuza şi înregistrarea video a execuţiei.

Gruparea a acuzat autorităţile britanice şi palestiniene că nu au îndeplinit cererea de eliberare a prizonierilor din închisorile israeliene. Nicio astfel de cerere nu a fost înaintată însă de la dispariţia lui Johnston. Oficialii palestinieni au precizat că nu pot confirma deocamdată veridicitatea informaţiilor.

Johnston a dispărut la 12 martie, când a fost răpit din maşina sa, în Gaza. Niciun alt cetăţean occidental nu a mai fost ţinut ostatic o perioadă atât de îndelungată, în Gaza, unde răpirile sunt frecvente.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close