Antena 3 CNN Externe Julian Assange: WikiLeaks nu a fost atacat în primul rând de Guverne, ci de bănci

Julian Assange: WikiLeaks nu a fost atacat în primul rând de Guverne, ci de bănci

Julian Assange: WikiLeaks nu a fost atacat în primul rând de Guverne, ci de bănci
Foto: cnbc.com
17 Dec 2010   •   21:22

Fondatorul WikilLeaks a declarat, vineri, într-un interviu televizat, că organizaţia sa este vizată de atacuri coordonate de mai multe instituţii bancare. Julian Assange susţine că acestea vin pe fondul anunţului privind planurile sale de a furniza numeroase documente referitoare la sistemul financiar.

"Am fost atacaţi, nu de Guverne în primul rând, nu de administraţia americană în primul rând, ci de bănci", a declarat Assange, în interviul acordat postului american de televiziune CNBC, realizat într-o zonă rurală din Anglia, unde se afla după eliberarea sa joi.

Printre atacatorii site-ului, susţine Assange, se numără "bănci din Dubai, din Elveţia, Statele Unite, Marea Britanie". Fondatorul WikiLeaks a refuzat, însă, să numească vreuna dintre aceste instituţii.

Următorul val de dezvăluiri făcute de WikiLeaks privind instituţiile financiare este aşteptat pentru luna viitoare. În interviul acordat vineri, Assange şi-a reiterat intenţia de a publica aceste documente: "Bineînţeles că vom difuza în continuare informaţii despre bănci".

Julian Assange a promis în noiembrie că va începe furnizarea unor informaţii care ar urma să ducă la căderea "unei bănci sau două", cu publicarea de documente compromiţătoare pentru conducerea unei "mari bănci americane".

La scurt timp de la anunţ, site-ul de informaţii Huffington Post a publicat atunci un interviu acordat de Assange în 2009, în care susţinea că deţine "date provenind de la Bank of America, de pe hard-disk-ul unuia dintre directorii săi".


×
Subiecte în articol: Julian Assange wikileaks banci atacuri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close