Antena 3 CNN Externe Julian Assange a zburat în Australia cu avionul de 40 de milioane de dolari folosit de Taylor Swift

Julian Assange a zburat în Australia cu avionul de 40 de milioane de dolari folosit de Taylor Swift

Julian Assange Taylor Swift DPA Images
Julian Assange (stânga) și Taylor Swift (drepta). Sursă foto: hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   10:00

Un jurnalist pe care SUA s-au chinuit 14 ani să-l bage la închisoare pentru publicarea de informații secrete și un star al muzicii pop, idolatrizat de tineri, au apelat la același mijloc de transport, în scopuri radical diferite, scrie presa internațională.

Potrivit The New York Post, fondatorul Wikileaks, Jullian Assange, a închiriat recent, pentru 500.000 de dolari, un avion Bombardier Global 6000 cu numărul de înmatriculare 9H-VDT de la compania aeronautică Vista Jet.

Este același avion închiriat de cântăreața Taylor Swift pentru a zbura din Japonia la Los Angeles, în luna februarie anul curent.

Cele două călătorii au fost foarte diferite, ca motivație: Assange, un bărbat de 52 de ani, a zburat cu Bombardierul până în insula Saipan din arhipelagul Marianelor de Nord, unde un judecător american a validat acordul de recunoaștere a vinovăției cu Departamentul de Justiție din SUA și l-a pus în libertate, miercuri, pe fondatorul Wikileaks.

Swift, în vârstă de 34 de ani, a plecat după un concert în Japonia pentru a-l vedea pe prietenul său, jucătorul de fotbal american Travis Kelce, câștigând competiția Super Bowl în Las Vegas cu echipa sa, Kansas City Chiefs. Ea a apelat la aeronava Bombardier pentru că aceasta este mai rapidă decât avionul privat al cântăreței.

Avionul închiriat de cei doi la momente diferite de lux poate transporta 14 pasageri. Aparatul, în valoare de 40 de milioane de dolari, poate zbura timp de 13 ore pe o distanță de 6.000 de mile marine (peste 11 mii de kilometri), potrivit site-ului VistaJet.

În imaginea următoare, un aparat Bombardier Global, altul decât cel utilizat de Julian Assange și Taylor Swift:

Conform publicației citate, avionul transportându-l pe Assange a zburat de la Londra la Saipan, cu o escală în Bangkok, și a aterizat în insula americană miercuri dimineața, după meridianul orar local.

După eliberarea dispusă de judecătorul american, Assange se îndreaptă spre țara sa natală, Australia. Organizația fondată de el, Wikileaks, a anunțat o conferință de presă în cursul zilei de miercuri.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Pe unde merge Klaus Iohannis la Sibiu când este Valea Oltului închisă
x close