Antena 3 CNN Externe Judecătorilor le e frică să-l elibereze pe "Comerciantul morţii"

Judecătorilor le e frică să-l elibereze pe "Comerciantul morţii"

Judecătorilor le e frică să-l elibereze pe "Comerciantul morţii"
11 Mar 2008   •   18:46

Traficantul Victor Bout rămâne în arestul poliţiei thailandeze, după ce instanţa i-a refuzat cauţiunea. Judecătorul şi-a motivat refuzul spunând că îi este frică de posibilitatea ca acuzatul să fugă dacă va fi eliberat pe cauţiune. În schimb, în Statele Unite procurorii întocmesc dosarul pentru judecarea ?negustorului morţii?, care a avut afaceri ilegale şi în România. ?Lord of War?, cel care făcea trafic cu moartea, este aşadar de şase zile în arest, unde poate rămâne peste 80 de zile fără a fi inculpat oficial.

Dacă va fi judecat şi condamnat, Victor Bout riscă 10 ani de închisoare în Thailanda. Şi americanii vor ca Bout să ajungă într-o închisoare din Statele Unite şi caută să obţină extrădarea lui. Procurorul federal din New York a mulţumit poliţiei române pentru contribuţia adusă la arestarea lui Victor Bout.

Traficul de arme şi legăturile cu România ale Negustorului Morţii au fost dezvăluite de Antena 3, într-un reportaj difuzat în decembrie anul trecut. În urma informaţiilor apărute în material, un colaborator român al lui Bout, denumit CC-2, l-a avertizat pe rus să nu vină în România.

VICTOR BOUT RĂMÂNE DUPĂ GRATII:  

?Pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile române, am înţeles că, pe 24 decembrie 2007, o televiziune a difuzat în România un material despre afacerile lui Bout cu CC-2. A doua zi, autorităţile române au interceptat un telefon dintre Bout şi CC-2, în care acesta din urmă l-a întrebat pe Bout dacă a auzit despre acest reportaj? spune, într-un raport, un agent american.

În urma reportajului realizat de George Colgiu, Bout a fost sfătuit să nu mai încerce să obţină viză de România. "Negustorul Morţii" a ales Thailanda, unde a fost imediat arestat.

PRIMELE DOVEZI PRIVIND AFACERILE LUI BOUT, DIFUZATE DE ANTENA 3

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close