Antena 3 CNN Externe Liderul extremei drepte din Franța, Jordan Bardella, l-a atacat pe Kylian Mbappe pentru declarațiile anti-extremism

Liderul extremei drepte din Franța, Jordan Bardella, l-a atacat pe Kylian Mbappe pentru declarațiile anti-extremism

Liderul extremei drepte din Franța, Jordan Bardella, l-a atacat pe Kylian Mbappe pentru declarațiile anti-extremism
Jordan Bardella este membru al partidului de extremă dreapta de la vârsta de 17 ani. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2024   •   19:41

Liderul extremei drepte franceze, Jordan Bardella, l-a criticat pe fotbalistul Kylian Mbappe pentru îndemnul adresat tinerilor de a vota împotriva „extremiștilor” la alegerile legislative din această lună, scrie The Guardian.

„Am mult respect pentru fotbaliștii noștri, fie că este vorba de Marcus Thuram sau Kylian Mbappé, care sunt icoane ale fotbalului și icoane pentru tineri... Dar trebuie să-i respectăm pe francezi, trebuie să respectăm votul tuturor”, a declarat Bardella marți la televiziunea CNews.

„Când ai norocul de a avea un salariu foarte, foarte mare, când ești multimilionar ... atunci sunt un pic jenat să văd acești sportivi ... să dea lecții unor oameni care nu se mai pot descurca, care nu se mai simt în siguranță, care nu mai au șansa de a trăi în cartiere supraprotejate de agenți de securitate".

În ajunul meciului de deschidere al Franței la Euro 2024, care are loc pe fondul deciziei președintelui Emmanuel Macron de a convoca alegeri anticipate, Mbappé a avertizat duminică că „extremele bat la ușile puterii”.

Comentariul căpitanului Franței a urmat unei intervenții a atacantului echipei Thuram, care a îndemnat oamenii să „lupte zilnic” pentru a împiedica partidul lui Bardella să obțină puterea.

Alegeri legislative în Franţa: Extrema dreaptă doreşte majoritatea absolută pentru a guverna

Cu douăsprezece zile înainte de primul tur al alegerilor legislative din Franţa, liderul extremei drepte Jordan Bardella a declarat marţi că nu va candida pentru funcţia de premier dacă nu este sigur că partidul său, Adunarea Naţională (Rassemblement national, RN), nu va dispune de o majoritate absolută în parlament, relatează AFP şi Reuters.

Prezentat drept viitor şef al guvernului în eventualitatea victoriei taberei sale, preşedintele RN a declarat că va "avea nevoie de o majoritate absolută" la finalul alegerilor legislative anticipate din 30 iunie şi 7 iulie, convocate spre surpriza generală de preşedintele Emmanuel Macron după eşecul partidului său la alegerile europene din 9 iunie.

Bardella vrea majoritate absolută în parlament pentru a fi premierul Franței

„Vreau să fiu în măsură să acţionez”, a declarat pentru CNews/Europe 1 Jordan Bardella, în vârstă de 28 de ani, al cărui partid a câştigat detaşat alegerile europarlamentare şi se află în fruntea sondajelor de opinie, cu 33% intenţii de vot.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marcel Ciolacu, printre suporterii români la Frankfurt: „Merg şi eu să beau o bere”
x close