Antena 3 CNN Externe Joe Biden, mesaj puternic în fața liderilor lumii la summitul NATO de la Washington: ”Ucraina poate și îl va opri pe Putin”

Joe Biden, mesaj puternic în fața liderilor lumii la summitul NATO de la Washington: ”Ucraina poate și îl va opri pe Putin”

joe biden
Joe Biden, mesaj puternic în fața liderilor NATO. Sursă foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    10 Iul 2024   •   07:31

Joe Biden a apărat cu tărie realizările de politică externă ale președinției sale, în timp ce a întâmpinat marți statele membre NATO la summitul de la Washington.

Discursul rostit de Joe Biden în faţa liderilor NATO a fost energic şi clar - în contrast evident cu prestația sa de la dezbaterea de săptămâna trecută, adesea ezitantă, care a creat incertitudini cu privire la viitorul său politic, notează BBC, citat de Mediafax.

Citind de pe un prompter în auditoriul din Washington DC, cuvintele lui Biden au fost puternice şi constante în timp ce vorbea despre necesitatea ca alianța globală să continue la 75 de ani după ce a fost fondată.

"Vladimir (Putin) vrea, nici mai mult nici mai puţin decât subjugarea totală a Ucrainei... şi să şteargă Ucraina de pe hartă", a spus Biden la ceremonie. "Ucraina poate şi îl va opri pe Putin", a dat el asigurări, "în special cu sprijinul nostru colectiv".

El a anunţat că SUA, Germania, România şi Olanda au furnizat sisteme Patriot suplimentare pentru apărarea Ucrainei, fapt confirmat ulterior de Casa Albă printr-o declarație comună a liderilor din cele patru ţări, plus Italia, care a donat un alt sistem.

Joe Biden l-a decorat pe Jens Stoltenberg cu medalia prezidențială pentru libertate

Totodată, Joe Biden i-a strâns mâna lui Jens Stoltenberg şi i-a mulțumit pentru modul în care şi-a exercitat atribuțiile în ultimii zece ani şi pentru faptul "că şi-a pus planurile în așteptare după declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei". Ulterior, i-a decernat lui Stoltenberg medalia prezidenţială pentru libertate, scrie Agerpres.

×
Subiecte în articol: Joe Biden NATO summit discurs summit nato 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close