Antena 3 CNN Externe Joe Biden discută cu familia despre retragerea din alegeri. Presa americană: ”Doar Jill Biden îl poate convinge să renunțe”

Joe Biden discută cu familia despre retragerea din alegeri. Presa americană: ”Doar Jill Biden îl poate convinge să renunțe”

Joe Biden discută cu familia despre retragerea din alegeri. Presa americană: ”Doar Jill Biden îl poate convinge să renunțe”
Jill Biden este singurul consilier de care ar putea asculta Joe Biden, spune presa americană. Foto: Getty
30 Iun 2024   •   15:09

Preşedintele american Joe Biden se reuneşte duminică cu familia sa la reşedinţa din Camp David pentru a lua în discuţie viitorul campaniei sale de realegere, a relatat sâmbătă NBC, citând cinci surse în temă cu acest subiect, potrivit EFE şi i24News, preluate de Agerpres.

Cu toate acestea, un responsabil al administraţiei de la Washington a asigurat presa ca "premisa" ştirii NBC "este inexactă".

Joe Biden şi Prima doamnă Jill Biden se află duminică la Camp David, unde preşedintele a petrecut cele şase zile dinaintea dezbaterii televizate de joi împotriva fostului preşedinte republican Donald Trump (2017-2021), care va fi candidatul Partidului Republican la alegerile din noiembrie.

Prestaţia dezamăgitoare a lui Joe Biden la dezbaterea televizată, cu o voce răguşită, aproape stinsă, ezitant, părând uneori absent şi străduindu-se să-şi încheie frazele, a stârnit îngrijorări în cadrul partidului său cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe Trump şi de a guverna încă patru ani, din cauza vârstei sale, 81 de ani, ceea ce îl face cel mai în vârstă preşedinte din istoria SUA.

Sâmbătă seara, preşedintele Joe Biden a plecat spre Camp David împrenă cu Prima doamnă Jill Biden, copiii şi nepoţii lor. O sursă a declarat că Biden nu ar asculta decât de un consilier, mai degrabă o consilieră: Jill Biden, soţia sa, potrivit postului de televiziune i24News. "Singura persoană care are o influenţă ultimă asupra lui este Prima doamnă", a declarat această sursă. "Dacă ea decide că o schimbare a direcţiei este necesară, aceasta se va face".

Una dintre sursele citate de NBC a afirmat că reuniunea de la Camp David, unde Biden intenţionează să se întâlnească cu unii dintre nepoţii săi, nu va fi o adunare oficială de familie pentru a discuta despre viitorul său politic.

"Este de aşteptat că o discuţie despre campanie să fie informală sau secundară", a declarat sursa pentru NBC. "Nimeni nu se va aşeza pentru o discuţie formală sau hotărâtoare", a adăugat aceasta.

Casa Albă anunţase încă înainte de dezbatere că Joe Biden intenţiona să petreacă duminică la Camp David şi să rămână acolo până marţi. "Nimic mai mult decât atât", a insistat sâmbătă unul dintre oficialii de la Casa Albă care îl însoţeşre pe preşedinte.

Oficialii au adăugat, de asemenea, că familia Biden va profita de ocazie pentru a face o fotografie de familie la Camp David.

Unele dintre cele mai importante personalităţi ale Partidului Democrat şi-au exprimat public sprijinul pentru Biden, însă mai multe surse democrate citate de presa americană susţin că, după dezbatere, ar fi existat "panică" în cadrul partidului şi chiar cereri pentru un candidat alternativ.

Unii dintre liderii democraţi au spus că au fost "şocaţi" de starea fizică a lui Joe Biden, 81 de ani, incapabil să reacţioneze şi să-l contrazică pe fostul preşedinte Trump, chiar când acesta spunea minciuni evidente.

Fostul preşedinte Barack Obama (2009-2017) a fost una dintre personalităţile care şi-au arătat vineri sprijinul pentru Biden, afirmând pe reţeaua în X că "nopţile de dezbateri proaste" se întâmplă pur şi simplu.

Fostul secretar de stat Hillary Clinton şi soţul său, ex-preşedinte Bill Clinton (1993-2001), l-au susţinut şi ei pe Joe Biden tot pe X, îndemnându-i pe americani să-l compare cu alternativa: Donald Trump.

Alţi lideri ai Congresului, precum liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Hakeem Jeffries, predecesoarea sa, Nancy Pelosi, şi influentul deputat afro-american din Carolina de Sud, Jim Clyburn, şi-au arătat sprijinul public pentru Biden, deşi, potrivit NBC, aceştia şi-ar fi exprimat în privat îngrijorarea dacă el mai este un candidat viabil.

După dezbatere, Biden admisese că "nu a fost la fel de bun ca altădată", dar a jurat să-l bată pe pe Trump în alegerile din noiembrie, conform media citate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Continuă consultările premierului cu partidele pe tema datei prezidenţialelor
x close