Antena 3 CNN Externe Joe Biden spune pentru prima dată în ce condiţii s-ar retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

Joe Biden spune pentru prima dată în ce condiţii s-ar retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

Joe Biden - Getty
Joe Biden, preşedintele Statelor Unite ale Americii. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2024   •   21:22

Joe Biden a spus în ce condiţii ar lua în considerare retragerea din cursa prezidențială pentru alegerile din SUA, relatează New York Times, citând un fragment din interviul lui Biden cu Ed Gordon de la BET News, preluat de The Guardian. 

Conform Times, Biden a fost întrebat dacă există vreun motiv care l-ar face să-și reconsidere participarea în cursa prezidențială. În răspuns, Biden a spus:

„Dacă aș avea o afecțiune medicală care ar apărea, dacă cineva, dacă doctorii ar veni la mine și ar spune că am această problemă și acea problemă", a spus Biden. 

La începutul acestei luni, Biden a spus în timpul unui interviu cu gazda ABC, George Stephanopoulos, că s-ar retrage din cursă doar dacă „Atotputernicul” i-ar spune să facă acest lucru.

Comentariile lui Biden vin pe fondul apelurilor tot mai numeroase din partea democraților de a-și retrage candidatura pentru realegere din cauza preocupărilor legate de vârsta și capacitatea sa mentală, în special după performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump.

Adam Schiff, cel mai proeminent democrat, i-a cerut public lui Joe Biden să se retragă din cursa electorală

Congresmanul din California, Adam Schiff, este cel mai proeminent democrat care i-a cerut public lui Joe Biden să se retragă din cursa electorală.

În weekend, Schiff le-a spus donatorilor că rămânerea lui Biden în fruntea listei pentru noiembrie ar costa partidul președinția și probabil și Camera și Senatul, a raportat New York Times.

„Cred că, dacă el este candidatul nostru, vom pierde,” le-a spus Schiff donatorilor în East Hampton, New York, sâmbăta trecută, a spus ziarul, citând „o persoană cu acces la o transcriere a unei înregistrări a evenimentului”.

Și este foarte posibil să pierdem Senatul și șansa noastră de a recâștiga Camera.

Joe Biden regretă că a spus ”să îl luăm pe Trump la țintă”. ”A fost o greșeală să folosesc cuvântul”

Președintele american Joe Biden a spus, într-un interviu la NBC, că a fost o greșeală pentru el să spună „e timpul să-l luăm pe Trump la țintă”, cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat de sâmbătă asupra rivalului său electoral.  „A fost o greșeală să folosesc cuvântul. Mă refeream la ochi, mă refeream la concentrare pe el. Concentrează-te pe ceea ce face”, a explicat președintele american.

El a spus că a vrut să spună că democrații trebuie să se uite la Trump, la politicile sale și la declarațiile false pe care le-a făcut în timpul dezbaterii prezidențiale de la sfârșitul lunii trecute.

Biden a făcut această declarație în primul său interviu de la incident, în care și-a apărat retorica împotriva lui Donald Trump și a subliniat de ce este importantă. Președintele i-a spus lui Lester Holt de la NBC că campania sa are datoria de a comunica clar amenințarea dată de un al doilea mandat al lui Trump, adăugând că cuvintele sale nu au fost cele care trebuie temperate.

În timpul interviului său pentru NBC, Biden a descris un apel telefonic cu Trump în urma tentativei de asasinat drept „foarte cordial”.

„I-am spus că era literalmente în rugăciunile lui Jill și ale mele”, a spus el.

Pe parcursul interviului, dl Biden a spus clar că nu v renunța la cursa prezidențială - în ciuda apelurilor de la membrii propriului său partid după performanța sa slabă în dezbaterea cu Trump.

„Sunt bătrân”, s-a plâns el, remarcând totodată că este cu doar trei ani mai mare decât Trump. El a spus că acuitatea sa mentală este bună și și-a enumerat realizările în calitate de președinte - dar a recunoscut că lucrează pentru a le reafirma americanilor că este la îndemână.

„Înțeleg de ce oamenii spun: „Doamne, are 81 de ani. Ce va fi când va avea 83 de ani, 84 de ani?” Este o întrebare legitimă de pus”, a spus el.

Președintele a făcut în repetate rânduri apeluri la calm după tentativa de asasinat de sâmbătă, când  urechea lui Trump a fost zdrobită de un glonț.

Un membru al mulțimii a fost ucis și alți doi au fost răniți grav în atac.

Aproximativ o duzină de republicani l-au acuzat pe Biden și pe alți democrați pentru că au incitat la atentatul la viața lui Trump. 

×
Subiecte în articol: Joe Biden Alegeri SUA 2024 Donal Trump
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close