Antena 3 CNN Externe Joe Biden: Candidez și voi câștiga. Nu plec nicăieri

Joe Biden: Candidez și voi câștiga. Nu plec nicăieri

joe biden profimedia
Asaltat de parlamentari care îi cer să se retragă şi de critici puternice la adresa stării sale fizice şi psihice, Joe Biden a asigurat că sigur va fi candidat. Sursă foto: Profimedia
13 Iul 2024   •   08:17

Joe Biden, într-o ipostază însufleţită, a alungat vineri încă o dată speculaţiile cu privire la retragerea sa din cursa pentru Casa Albă, în campanie electorală în Michigan, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Asaltat de parlamentari care îi cer să se retragă şi de critici puternice la adresa stării sale fizice şi psihice, Joe Biden a asigurat că sigur va fi candidat.

„Au fost multe speculaţii în ultima vreme. Ce va face Joe Biden? Va rămâne în cursă? (...) Iată răspunsul meu: sunt candidat şi vom câştiga”, le-a spus el susţinătorilor săi la Detroit, un oraş mare din Michigan.

Recomandare din top articole

„Vă promit că sunt bine”, adăugase mai devreme democratul de 81 de ani într-un restaurant din Northville, o suburbie a Detroitului, răspunzând criticilor aduse capacităţilor sale de a conduce ţara.

Pentru a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie, va trebui să câştige în Michigan, un stat industrial din regiunea Marilor Lacuri. Joe Biden şi-a atacat rivalul, prezentându-l drept „o ameninţare la adresa naţiunii”.

El a denunţat „proiectul 2025”, un vast program de guvernare purtând amprenta dreptei radicale, şi de care fostul preşedinte republican caută să se distanţeze, deşi a fost scris de aliaţi apropiaţi.

„Americanii vor un preşedinte, nu un dictator”, a spus el, referindu-se la declaraţia lui Donald Trump că va fi dictator „pentru o zi”.

Comunicat după comunicat, alţi aproape 20 de parlamentari i-au cerut lui Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă.

Vineri, unul dintre arhitecţii victoriei liderului democrat în 2020, alesul afro-american James Clyburn, a dat asigurări la NBC că este „total angajat” de partea lui Joe Biden.

Potrivit New York Times, importanţi contribuitori şi-au suspendat angajamentele de donaţii făcute uneia dintre cele mai mari structuri de finanţare a campaniei lui Joe Biden. 90 de milioane de dolari ar fi astfel îngheţaţi.

Ochii sunt acum aţintiţi asupra a două figuri majore ale partidului: fosta şefă a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi fostul preşedinte Barack Obama.

Prima, politician de o abilitate formidabilă, a insistat săptămâna aceasta ca Joe Biden să „ia o decizie”, făcându-se că ignoră hotărârea lui de a rămâne în cursă. Al doilea, care a fost văzut făcând campanie alături de fostul sau vicepreşedinte, tace pentru moment.
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close