Antena 3 CNN Externe Joe Biden va acorda vineri primul interviu de la dezbaterea sa dezastruoasă cu Trump

Joe Biden va acorda vineri primul interviu de la dezbaterea sa dezastruoasă cu Trump

joe biden getty
O parte din interviu va fi difuzată vineri, iar declarația integrală va fi difuzată duminică | Sursă foto: Getty Images
02 Iul 2024   •   22:59

Președintele american Joe Biden va acorda vineri primul său interviu de la dezbaterea cu rivalul său Donald Trump, în care performanța sa a fost în mare parte considerată dezastruoasă, a anunțat marți ABC News, citat de Agerpres.

Un prim extras va fi disponibil vineri, a precizat televiziunea, urmând ca interviul să fie difuzat integral duminică. Importanți lideri democrați au început marți să pună la îndoială public starea de sănătate a lui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, inclusiv cu un prim apel public către președinte de a-și retrage candidatura pentru un al doilea mandat.

Nancy Pelosi a declarat marți că este „legitim" să se pună la îndoială starea de sănătate a președintelui Joe Biden, aflat în atenție de la performanța sa dezastruoasă în timpul unei dezbateri de joi împotriva lui Donald Trump.

„Cred că este legitim să ne întrebăm dacă acesta este un simplu episod sau o stare" de durată, a spus fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, încă foarte influentă în cadrul partidului său, pe canalul MSNBC. Aleasa de California, ea însăşi în vârstă de 84 de ani, a salutat „viziunea" liderului democrat pentru ţară.

Un congresman democrat de rang înalt i-a cerut marţi preşedintelui american Joe Biden să se retragă din cursa pentru Casa Albă, citând printre altele performanţa sa dezastruoasă în dezbaterea de joi împotriva lui Donald Trump.

„Sper că va lua decizia dificilă şi dureroasă de a se retrage. Îi cer respectuos să facă acest lucru", a scris texanul Lloyd Doggett într-un comunicat pentru presa americană. „Preşedintele Biden ne-a salvat democraţia, eliberându-ne de Trump în 2020. Nu trebuie să ne predea lui Trump în 2024", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Donald Trump Alegeri SUA 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Vasile Bănescu s-a retras din funcția de purtător de cuvânt al BOR
x close