Antena 3 CNN Externe Joe Biden a făcut o nouă gafă: „I'm doing the 9/11”. Videoclipul a devenit viral: „YIKES” / „Este terminat”

Joe Biden a făcut o nouă gafă: „I'm doing the 9/11”. Videoclipul a devenit viral: „YIKES” / „Este terminat”

joe biden getty
Joe Biden a făcut această gafă în timp ce își prezenta planurile de călătorie. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2024   •   23:58

Președintele Biden a declarat marți reporterilor că se îndreaptă spre New York și „face 9/11” („I'm doing the 9/11”), într-o gafă care a fost ironizată fără milă de utilizatorii rețelelor sociale, potrivit New York Post.

Președintele în vârstă de 81 de ani, care a fost forțat să își încheie candidatura pentru realegere în luna iulie din cauza întrebărilor tot mai numeroase cu privire la acuitatea sa mentală, a făcut această gafă în timp ce își prezenta planurile de călătorie. 

„Mă duc la ziua de naștere a nepoatei mele din New York”, a spus Biden pe peluza Casei Albe, în timp ce se pregătea să urce la bordul elicopterului său Marine One. 

„Apoi vom urmări dezbaterea, iar mâine voi face 9/11”, a adăugat președintele, cu o formulare nefericită. 

Biden se referea de fapt la participarea sa programată la ceremoniile solemne de comemorare a 23 de ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. 

Gafa președintelui octogenar nu a trecut neobservată pe X. 

„YIKES”, a postat RNC Research, un cont X gestionat de Comitetul Național Republican. 

„Ce?” Libs of TikTok a scris pe Twitter, distribuind un clip cu gafa

Paul Williams, directorul executiv al think tank-ului Center for Public Enterprise, a distribuit o imagine a faimosului sistem de consiliere în materie de terorism cu coduri colorate al Departamentului pentru Securitate Internă, marcat „Severe”. 

Mike Sperrazza, gazda podcastului, a scris pe Twitter: „Este terminat”, într-o referire aparentă la abilitățile cognitive în declin ale lui Biden. 

„Kamala [Harris] a acoperit acest lucru timp de 4 ani”, a postat un alt utilizator al rețelelor sociale pe X. 

Președinția lui Biden a fost marcată de sute de gafe care au contribuit la convingerea majorității americanilor că nu este potrivit pentru a servi un al doilea mandat în Biroul Oval. 

Înclinația sa de a vorbi greșit și de a se bloca uneori a fost pe deplin evidentă în dezbaterea dezastruoasă din 20 iunie împotriva fostului președinte Donald Trump. 

Biden s-a retras din cursa prezidențială la mai puțin de o lună mai târziu, la îndemnul principalilor lideri și donatori democrați. 

Ultima gafă a președintelui a avut loc cu doar câteva ore înainte ca vicepreședintele Kamala Harris - pe care a susținut-o pentru a-l înlocui pe lista democraților - să urce pe scenă și să dezbată pentru prima dată cu Trump în Philadelphia. 

×
Subiecte în articol: Joe Biden 09/11 gafa
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close