Antena 3 CNN Externe Jill Biden recunoaște că soțul său a luat „decizia corectă” să se retragă din cursa pentru Casa Albă: „Kamala Harris va câștiga”

Jill Biden recunoaște că soțul său a luat „decizia corectă” să se retragă din cursa pentru Casa Albă: „Kamala Harris va câștiga”

jill biden joe biden getty
„Este timpul pentru ceva nou. A fost decizia corectă”, a spus Jill Biden. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    21 Oct 2024   •   22:29

Jill Biden a recunoscut luni că soțul ei, Joe Biden, a luat „decizia corectă” renunțând la candidatura sa pentru realegerea ca președinte, notează The Guardian. „Este timpul pentru ceva nou. A fost decizia corectă”, a spus prima doamnă a SUA.

Într-un interviu sincer acordat emisiunii Good Morning America, prima doamnă a vorbit deschis despre sentimentele pe care le are în momentul în care perioada petrecută de familia sa la Casa Albă se apropie de sfârșit.

„Am avut parte de patru ani extraordinari”, a declarat ea pentru Deborah Roberts de la ABC News. „Vreau să spun că a fost cu adevărat onoarea vieții noastre. Va fi greu să ne îndepărtăm de ea, dar începem un nou capitol al vieții noastre. O nouă călătorie.”

Ea a adăugat: „Este timpul pentru ceva nou. A fost decizia corectă”.

Jill Biden a făcut primele remarci referitoare la decizia soțului său, în vârstă de 81 de ani, de a renunța la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, pe fondul îngrijorărilor legate de vârsta sa. Acest lucru i-a permis Kamalei Harris să candideze împotriva lui Donald Trump, care dorește să revină la Casa Albă după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Biden în 2020.

În interviul de luni, Jill Biden s-a descris ca fiind încântată de potențialul unei președinții Harris.

„Există o mulțime de energie acolo”, a spus ea. „Kamala Harris va câștiga, iar acesta va fi doar un alt capitol pentru Casa Albă”.

Campania lui Harris a strâns suma record de 1 miliard de dolari de când a intrat în cursă. Dar mediile sondajelor arată că Harris și Trump sunt practic la egalitate în apropierea zilei alegerilor.

Jill Biden a discutat luni și despre faptul că a modernizat tururile publice oferite de Casa Albă.

Turul actualizat își propune să ofere o experiență mai „imersivă”, cu randări 3D, artefacte care pot fi atinse și prezentări interactive ale istoriei bogate a clădirii. Ea a declarat că activitatea sa de profesor de engleză la colegiu, cu 40 de ani de experiență ca educator, a influențat elementele interactive ale noului design.

„Fiind educatoare, am mers pe aceste holuri în fiecare zi și m-am gândit: Știi, avem nevoie de ceva care să fie mai vibrant și să prindă viață”, a declarat Jill Biden pentru ABC.

„Este important pentru mine ca oamenii să învețe despre Casa Albă, despre președinție”.

Jill Biden a spus că noul tur își propune să ofere ceva tuturor cursanților, fie că este „vizual”, „auditiv” sau „tactil”.

„Am încercat să abordăm acest aspect pe tot parcursul turului - că dacă ai un punct forte sau altul, așa înveți”, a declarat Jill Biden pentru ABC.

Modernizările turului au fost realizate în colaborare cu History Channel și National Park Service. Acestea sunt acum deschise publicului.

×
Parteneri
x close