Antena 3 CNN Externe Jill Biden va conduce delegația SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Jill Biden va conduce delegația SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Jill si Joe Biden - profimedia
Prima Doamnă Jill Biden alături de preşedintele SUA, Joe Biden. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2024   •   20:02

Prima Doamnă, dr. Jill Biden, va conduce delegația SUA la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris la sfârșitul acestei luni, a anunțat vineri Casa Albă, potrivit CNN. 

Ceremonia de deschidere are loc pe 26 iulie. Doug Emhoff va conduce delegația la ceremonia de închidere din 11 august, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Senatorul Tammy Duckworth din Illinois și secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane Xavier Becerra vor conduce delegațiile la ceremoniile de deschidere și, respectiv, de închidere a Jocurilor Paralimpice, mai târziu în august. De asemenea, Biden este de așteptat să participe la unele evenimente olimpice în timpul călătoriei sale la Paris, a spus un oficial de la Casa Albă.

Prezența ei vine într-un moment crucial pentru candidatura soțului ei, deoarece un număr tot mai mare de democrați i-au cerut președintelui să se retragă. Jill Biden rămâne cel mai apropiat consilier al președintelui și cel mai înverșunat protector, exercitând influență în Casa Albă și în campanie. Ea a fost un partener activ în campania electorală, străbătând țara în numele lui Biden, în timp ce lucrează pentru a-i consolida sprijinul cu coaliții cheie.

Prima Doamnă a condus anterior delegația SUA la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, care au fost reprogramate pentru vara lui 2021 din cauza pandemiei de Covid-19. La acea vreme, Biden a oferit o doză de normalitate unei Olimpiade altfel neobișnuite, pline de restricții Covid.

Câteva luni mai târziu, SUA nu au trimis o delegație oficială la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, un boicot diplomatic din cauza încălcărilor drepturilor omului în China. Biden a participat anterior la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver din 2010 alături de Prima Doamnă. 

×
Subiecte în articol: Jill Biden jocuri olimpice 2024
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close