Antena 3 CNN Externe Jerusalem Post: Tel Aviv se pregătește pentru atac, unități de salvare au fost trimise în oraș. Biden încearcă să evite un război total

Jerusalem Post: Tel Aviv se pregătește pentru atac, unități de salvare au fost trimise în oraș. Biden încearcă să evite un război total

GettyImages-112717470
SUA îndeamnă Israelul și Iranul să limiteze răspunsurile de represalii, pentru a evita războiul total. Foto: Gettyimages
07 Aug 2024   •   00:36

Armata israeliană confirmă, marți seara, desfășurarea batalioanelor de căutare și salvare în marile orașe israeliene pentru a se pregăti pentru potențiale atacuri iraniene și ale grupării Hezbollah. Președintele SUA, Joe Biden, încearcă să evite un război total în Orientul Mijlociu. După discuții purtate cu liderii din regiune, Casa Alba a anunțat că Statele Unite îndeamnă Israelul și Iranul să limiteze atacurile de represalii, pentru a evita un război regional total.

Potrivit Jerusalem Post, IDF a mutat forțele de căutare și salvare ale Batalionului Ram — batalionul de salvare — la Tel Aviv, au confirmat IDF marți, ca parte a eforturilor de pregătire pentru un potențial atac iranian și Hezbollah.

Forțele au fost desfășurate în apropierea stadionului Yad Eliyahu, unde au fost staționate mașinile și remorcile de salvare ale Comandamentului Frontului Intern – care sunt definite ca instrumente de intervenție și salvare rapidă.

Soldații trebuie să răspundă în caz de prăbușire a clădirilor și alte astfel de distrugeri.

IDF a confirmat că și-a desfășurat batalioanele de căutare și salvare într-un număr de orașe centrale israeliene, ca parte a pregătirilor sale. Echipe de salvare rapidă au fost staționate în Haifa, Krayot și mai multe orașe din sudul și centrul țării.

Autoritățile au dezbătut ce trebuie făcut în privința Eilat-ului în lumina recentelor atacuri ale ale rebelilor Houthi care vizează cel mai sudic punct al țării și datorită faptului că este o destinație turistică majoră, departe de centrul țării, și există dificultăți în întărirea orașului în caz de urgență cu forțele de salvare din centru.

În cele din urmă, s-a decis staționarea unui batalion permanent în oraș în caz de atacuri.

SUA îndeamnă Israelul și Iranul să limiteze răspunsurile de represalii, pentru a evita războiul total

Statele Unite îndeamnă Israelul și Iranul să limiteze atacurile de represalii, deoarece lucrează pentru a evita un război regional total, a transmis marți Casa Albă.

„Pe ce ne concentrăm este să avem… conversații de detensionare”, a declarat marți, secretarul de presă al Casei Albe, Katherine Jean-Pierre, reporterilor la Washington.

Casa Albă spune că Biden a face eforturi pentru a preveni atacurile de represalii, cât și să limiteze atacurilor viitoare ca răspuns, chiar dacă a clarificat că SUA vor lua măsuri defensive pentru a proteja Israelul împotriva unui atac direct al Iranului.

„Am fost clar că vom apăra Israelul, dar nu vrem ca acest conflict să escaladeze sau să se răspândească”, a declarat Jean-Pierre.

„Am transmis aceleași mesaje omologilor noștri din regiune și le-am cerut să încurajeze Iranul să se abțină de la escaladarea tensiunilor”, a spus ea, adăugând că este îngrijorată și de amenințările din partea grupării Hezbollah.

Jean-Pierre a subliniat, de asemenea, importanța unui acord de încetare a focului pentru ostatici și Gaza.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat luni după-amiaza: „Suntem angajați într-o diplomație intensă, aproape non-stop, cu un mesaj foarte simplu: toate părțile trebuie să se abțină de la escaladare”. 

„Toate părțile trebuie să ia măsuri pentru a reduce tensiunile. Escaladarea nu este în interesul nimănui”, a spus Blinken, adăugând că „Va duce doar la mai multe conflicte, mai multe violențe, mai multă nesiguranță”.

Ambasadorul SUA în Israel, Jack Lew, a avut marți întâlniri cu câțiva politicieni israelieni, inclusiv cu șeful Partidului Dreapta Unită, Gideon Sa'ar, și cu șeful Partidului Shas, Aryeh Deri.

Sa'ar i-a spus: „Israelul nu are niciun interes într-un război de uzură”.

Deri, care făcuse parte din fostul cabinet de război, a discutat cu Lew despre pregătirile integrate israeliano-americane în cazul unui atac al Iranului, precum și modalitățile de a avansa în acordul cu ostatici, deoarece Casa Albă a declarat că este în stadiul final.

 

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close