Antena 3 CNN Externe Jean Sarkozy nu va mai candida pentru conducerea celui mai mare district de afaceri din Europa

Jean Sarkozy nu va mai candida pentru conducerea celui mai mare district de afaceri din Europa

Jean Sarkozy nu va mai candida pentru conducerea celui mai mare district de afaceri din Europa
23 Oct 2009   •   10:00

Jean Sarkozy a cedat în faţa acuzaţiilor de nepotism. Fiul de 23 de ani al preşedintelui Franţei, a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte al instituţiei ce administrează un important cartier de afaceri, de lângă Paris. Fiul preşedintelui francez, Nicolas Szarcozy, şi-a anunţat retragerea în direct la un post de televiziune.

?Dacă voi fi ales, nu voi candida la preşedinţia aceste administraţii publice şi vreau să spun de ce. În ultimele zile s-au spus multe lucruri, unele în bătaie de joc, altele exagerate dar printre ele au fost şi lucruri adevărate. Am ascultat tot şi m-am gândit bine. Nu vreau o victorie marcată de astfel de suspiciuni?, a declarat Jean Sarkozy.

Înainte să ia o decizie, tânărul Sarkozy a mărturisit că s-a consultat cu tatăl său, dar nu în calitatea sa de preşedinte al Franţei ci de tată. Întrebaţi ce cred despre decizia lui Jean, parizienii au păreri împărţite. Unii spun că Jean Sarkozy s-a pripit în luarea deciziei. ?Nu lua locul nimănui. Nu e bine să renunţi în viaţă. Trebuie să mergi întotdeuna înainte. Nu cred că tatăl lui a dat vreodată înapoi iar dacă fiul lui a moştenit aceeaşi temperament, nu ar fi trebuit să renunţe. Cred că a greşit?, este de părerea un francez. Alţii însă spun că era evident că fiul preşedintelui trebuia să cedeze şi să renunţe la candidatură.

Cu doar câteva ore înatea anunţului, reprezentanţii opoziţiei organizaseră un protest mai puţin obişnuit. Câteva sute de francezi s-au strâns la Paris, cu câte o banană, pentru a atrage atenţia că, dacă fiul preşedintelui va fi ales, Franţa ar putea deveni o republică bananieră.

Liderii opoziţiei susţin că Jean Sarkozy, în vârstă de 23 de ani, care nu şi-a terminat studiile şi nu are experienta profesională, nu are avea niciun drept să ocupe o astfel de funcţie. Numirea lui Jean Sarkozy ar fi urmat să fie confirmată în decembrie.



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close