Antena 3 CNN Externe JD Vance preia din mers mesajul șters de Elon Musk de pe X: "Nimeni n-a încercat să o asasineze pe Kamala Harris în ultimele luni"

JD Vance preia din mers mesajul șters de Elon Musk de pe X: "Nimeni n-a încercat să o asasineze pe Kamala Harris în ultimele luni"

Elon Musk JD Vance
Elon Musk (stânga) s-a arătat intrigat de faptul că nimeni nu a încercat să-i asasineze pe Joe Biden și pe Kamala Harris. JD Vance (dreapta), ales de Donald Trump pentru vicepreședinția SUA, a preluat ideea lui Musk într-un discurs la Atlanta. Sursă foto: Hepta / Bestimage / DPA Images
de A.I.    |    17 Sep 2024   •   12:17

JD Vance, candidatul ales de Donald Trump pentru vicepreședinția SUA, a folosit o exprimare similară mesajului postat duminică pe rețeaua X de Elon Musk, în care acesta spunea că "nimeni nu a încercat, măcar, să-i asasineze pe Joe Biden și Kamala Harris".

Musk a scris acest text în ziua în care presa internațională a relatat aparenta tentativă de asasinat din Florida la adresa lui Donald Trump. El a șters ulterior postarea și a susținut că a făcut "o glumă".

"Știu că este la modă într-o mulțime de colțuri ale stângii să se spună că avem o problemă la ambele părți (ale spectrului politic, n.r.). Și nu am de gând să afirm că suntem întotdeauna perfecți. Nu am de gând să spun că, noi, conservatorii, facem întotdeauna lucrurile exact cum trebuie. Dar marea diferență dintre conservatori și liberali este că nimeni nu a încercat să o ucidă pe Kamala Harris în ultimele două luni. Iar în prezent avem două persoane care au încercat să îl ucidă pe Donald Trump în ultimele două luni", a spus JD Vance, luni, la un eveniment desfășurat în Atlanta.

"Aș spune că aceasta este o dovadă destul de puternică a faptului că stânga trebuie să-și reducă tonul retoricii și să termine cu prostiile", a continuat el.

Candidatul republican a promis că va face ceea ce depinde de el pentru a detensiona discursul politic și a specificat că se adresează în special celor care spun că Trump trebuie "eliminat".

"Cineva va fi rănit (...) și asta va distruge această țară. Gândiți-vă la ce rană incredibilă s-ar deschide în Statele Unite ale Americii, în noi toți. În special, celor care vă spun că Donald Trump trebuie să fie eliminat: trebuie să încetați, sau cineva va fi rănit", a insistat el.

După incidentul de duminică, în urma căruia un bărbat a fost arestat după ce a fost depistat în apropierea clubului de golf al lui Donald Trump, candidatul republican a confirmat, luni, că a vorbit la telefon cu președintele Joe Biden.

Trump a spus că discuția cu Biden a fost "foarte agreabilă" și că au abordat chestiunea protecției acordată de Secret Service, agenția care se ocupă de securitatea actualului și foștilor președinți americani.

Biden a declarat jurnaliștilor că dorește ca legislativul american să ofere "mai mult ajutor" Secret Service, după incidentul de duminică.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, la rândul său, că discuția Biden - Trump a fost una "cordială".

Vicepreședinta Kamala Harris, oponenta lui Trump în cursa prezidențială din 5 noiembrie, s-a declarat "recunoscătoare" pentru faptul că Trump este "în siguranță", după ce Secret Service a tras asupra suspectului Ryan Routh la clubul de golf din Florida și a recuperat o armă de asalt, aparent abandonată de acesta la locul respectiv.

"În timp ce punem faptele cap la cap, voi fi clară: condamn violența politică. Cu toții trebuie să ne facem datoria pentru a ne asigura că acest incident nu duce la mai multă violență", a declarat Harris.

Casa Albă numește "iresponsabil" comentariul lui Elon Musk, Secret Service confirmă că investighează "toate amenințările"

Luni dimineață, Elon Musk a șters o postare pe X în care se întreba de ce Trump s-a confruntat cu două tentative de asasinat în ultimele luni, în timp ce Biden și Harris nu s-au confruntat cu niciuna.

Musk a eliminat postarea după ce inițial a rezistat numeroaselor mesaje în care i s-a cerut să o șteargă. Proprietarul X a susținut ulterior că a făcut o glumă.

Casa Albă a calificat comentariul miliardarului drept "iresponsabil" și a declarat că violența nu ar trebui niciodată să fie încurajată sau să devină subiect de glumă.

Secret Service a confirmat că a văzut postarea ștearsă de Musk. Un purtător de cuvânt al instituției a declarat că agenția sa investighează toate amenințările la adresa președintelui și vicepreședintelui, deși a refuzat să comenteze în mod specific gestul lui Musk.

"Serviciul Secret al SUA este la curent cu postarea de pe rețeaua socială făcută de Elon Musk. Conform practicii, nu comentăm chestiuni care implică informații de legate protecție. Putem spune, totuși, că Secret Service investighează toate amenințările legate de persoanele pe care trebuie să le protejeze", a afirmat acest oficial.

Legat de incidentul de duminică, din Florida, șeriful din Palm Beach County, Ric Bradshaw, a spus că un agent Secret Service a tras asupra unui suspect, care s-ar fi aflat la mai puțin de 500 de metri de Donald Trump.

Bradshaw a precizat că suspectul nu a tras niciun foc de armă și a fugit ulterior cu o mașină, fiind capturat pe autostradă de forțele de poliție. Secret Service a menționat că, în timp ce se afla în zona clubului de golf unde era Donald Trump, suspectul nu avut linie vizuală de tragere asupra fostului președinte.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost acuzat de posesie ilegal de armă de foc, în calitate de fost infractor condamnat, și de posesie a unei arme cu un număr de serie șters.

Routh a fost adus luni dimineață în fața unei instanțe federale pentru a fi pus oficial sub acuzare.

Ancheta privind aparentul atentat la viața lui Trump continuă și ar putea fi formulate acuzații suplimentare, au declarat pentru CNN oficiali ai instituțiilor de aplicare a legii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close