Antena 3 CNN Externe JD Vance, noi declarații controversate: Taiwanul e mai important pentru noi decât Ucraina

JD Vance, noi declarații controversate: Taiwanul e mai important pentru noi decât Ucraina

jd vance getty
JD Vance, candidatul ales de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, a sugerat că Ucraina nu este nici pe departe la fel de importantă pentru SUA ca Taiwanul. Sursă foto: Getty Images
de Georgiana Marina    |    28 Oct 2024   •   10:20

JD Vance, candidatul ales de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, a sugerat într-un episod recent al podcastului „The Tim Dillon Show”, că Ucraina nu este nici pe departe la fel de importantă pentru SUA ca Taiwanul, scrie Kyiv Independent.

Senatorul republican a pus la îndoială importanța Ucrainei pentru interesele strategice ale SUA într-un episod recent al podcastului „The Tim Dillon Show”, difuzat pe 26 octombrie.  

Vance a sugerat că Ucraina are un rol mai puțin crucial decât alte regiuni, în special Taiwan, pe care l-a evidențiat ca fiind principalul producător mondial de cipuri semiconductoare.

„Rusia nu ar fi trebuit să invadeze Ucraina, o mulțime de oameni nevinovați sunt uciși... Interesul nostru este pentru pace. Părerea mea că Ucraina nu este nici pe departe la fel de importantă pentru noi ca alte regiuni ale lumii”, a spus Vance pentru Tim Dillon.

„Taiwanul are un rol atât de major în afacerea de cipuri pentru computere, care sunt atât de puternice pentru creșterea economică, încât dacă chinezii ar prelua controlul Taiwanului, ar fi foarte rău pentru noi”, a adăugat el.

Vance a fost deschis cu privire la opoziția sa față de ajutorul SUA pentru Ucraina. El a spus în repetate rânduri că „nu-i pasă de Ucraina”, chiar imediat după ce Rusia a invadat Ucraina.

Vance a respins ideea că Rusia și Vladimir Putin și-ar extinde operațiunile militare dincolo de Ucraina în Europa. El a descris ca „absurdă” ideea ca Putin să mărșăluiască prin Europa și și-a exprimat îndoiala cu privire la probabilitatea ca Putin să urmărească obiective dincolo de obiectivele sale actuale în Ucraina.

×
Etichete: Ucraina Rusia Taiwan SUA
Parteneri
x close