Antena 3 CNN Externe JD Vance, nominalizat de Trump pentru postul de vicepreședinte al SUA, este autorul unui bestseller care a devenit film de Oscar

JD Vance, nominalizat de Trump pentru postul de vicepreședinte al SUA, este autorul unui bestseller care a devenit film de Oscar

hillbilly elegy profimedia
Glenn Close a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul făcut după cartea lui JD Vance. În dreapta, personajul JD Vance. Foto: Profimedia Images
16 Iul 2024   •   15:57

JD Vance, nominalizat luni de Donald Trump pentru funcția de vicepreședinte al SUA, are o poveste romanțată, fiind căsătorit cu o democrată mândră de progresismul ei și fiind el însuși autorul unui volum de memorii vândut în aproape 2 milioane de exemplare, ”Hillbilly Elegy”, care în 2020 a fost ecranizat la Hollywood de celebrul Ron Howard, Glenn Close fiind nominalizată la Oscar pentru rol. 

Bestsellerul lui Vance despre rădăcinile sale din ruralul statelor Kentucky și din Ohio, a făcut din el o celebritate națională la scurt timp după publicarea sa în vara lui 2016 și a devenit un punct de discuție cultural după victoria uimitoare a lui Donald Trump în noiembrie. Republicanul din Ohio a fost ales de atunci în Senatul SUA și, de luni, ales ca candidat al lui Trump în căutarea fostului președinte de a reveni la Casa Albă. Are 39 de ani și ar fi cel mai tânăr vicepreședinte de la Richard Nixon, care a servit două mandate sub Dwight Eisenhower, începând cu 1953.

În „Hillbilly Elegy”, Vance reflectă asupra transformării de la un democrat de încredere la un republican de încredere, împărtășind povești despre viața sa haotică de familie și despre comunitățile care au declinat și păreau să-și piardă speranța. Vance s-a gândit pentru prima dată la carte în timp ce studia la Facultatea de Drept din Yale și a terminat-o la începutul lui 30 de ani, când a fost publicată în cele din urmă de HarperCollins.

Vânzările pentru „Hillbilly Elegy” totalizează acum cel puțin 1,6 milioane de exemplare, potrivit Circana, care urmărește aproximativ 85% din vânzările cartonate și broșate. Ron Howard a adaptat cartea într-un film cu același nume din 2020, ceea ce ia adus lui Glenn Close o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

La câteva ore de la anunțul lui Trump de luni, cartea a fost numărul 1 pe Amazon.com, trecând de la numărul 220 mai devreme în cursul zilei.

JD Vance s-a înrolat în Marină și a absolvit Facultatea de Drept din Yale. 

Vance a câștigat un loc la Senat în 2022, prima sa candidatură pentru o funcție politică și a apărut rapid ca o față a Noii Dreapte și a mișcării MAGA din Congres. Deși a lucrat la numeroase acte legislative, el este cel mai bine cunoscut în Senat ca o voce principală care se opune ajutorului suplimentar al SUA pentru Ucraina în războiul acesteia împotriva Rusiei.

Vance l-a criticat puternic pe Trump în timpul campaniei din 2016, numindu-l „nociv” și „reprobabil”, dar a vorbit public despre modul în care Trump l-a cucerit în timpul primului său mandat la Casa Albă. Trump l-a susținut în cele din urmă pe Vance într-o cursă aprigă disputată în 2022. 

Senatorul a fost primul candidat la vicepreședinție care a participat la procesul penal al lui Trump din New York și apare adesea pe rețele precum CNN și CBS News pentru a-l apăra pe fostul președinte în chestiui controversate.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close