Antena 3 CNN Externe Japonia se pregătește pentru un taifun puternic. Populația va fi evacuată

Japonia se pregătește pentru un taifun puternic. Populația va fi evacuată

taifun.jpg
Foto: pixabay.com
30 Aug 2016   •   10:28

Un puternic taifun numit Lionrock, al 10-lea al acestui sezon din Asia, este aşteptat să ajungă marţi în zonele de coastă din nord-estul Japoniei, în regiunea sinistrată după giganticul tsunami din martie 2011, potrivit agenţiei meteo naţionale (Japan Meteorological Agency), informează agenţia France Presse (AFP).

La ora 0:00 GMT acesta se afla în largul prefecturii Chiba, la est de Tokyo, şi se îndrepta spre coastele de nord-est ale arhipelagului, unde ar urma să ajungă marţi după-amiază.

Taifunul se deplasează cu viteza de 30 km / h, fiind însoţit rafale de vânt de până la 180 de km / h. Există riscul ca Lionrock să atingă zonele de coastă ale prefecturii Iwate, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată din anul 1951, de când agenţia meteorologică a început să monitorizeze traseul taifunurilor.

Trenurile de mare viteză Shinkansen spre direcţia nord au fost suspendate, iar altele sunt întârziate, au precizat companiile feroviare.

La Tokyo, impactul taifunului s-a limitat dimineaţă la o ploaie puţin violentă şi vânt relativ slab.

În schimb, în zona de nord-est se aşteptau ploi abundente, iar agenţia meteo a avertizat locuitorii din regiunile în cauză, solicitând-le să evite călătoriile şi activităţile în exterior.

Autorităţile locale au cerut locuitorilor să fie pregătiţi pentru evacuare din cauza unor posibile inundaţii şi alunecări de teren.

Circa o sută de zboruri au fost anulate spre şi din nordul şi nord-estul ţării, în principal de companiile Japan Airlines (JAL) şi ANA.

Sursă: Agerpres
×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close