Antena 3 CNN Externe Japonia acuză China că i-a încălcat spațiul aerian cu un avion spion: Vom lua toate măsurile

Japonia acuză China că i-a încălcat spațiul aerian cu un avion spion: Vom lua toate măsurile

avion spion de tip Y-9
Japonia acuză China că i-a încălcat spațiul aerian cu un avion spion. FOTO: captură video Youtube
de G.M.    |    27 Aug 2024   •   08:05

Incursiunea unui avion militar chinez în spaţiul aerian japonez constituie o "încălcare gravă a suveranităţii nipone", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, la o zi după incidentul petrecut în Marea Chinei de Est.

"Încălcarea spaţiului nostru aerian de către un avion militar chineză nu este doar o încălcare gravă a suveranităţii noastre, ci şi o ameninţare la adresa securităţii noastre şi este complet inacceptabilă", a declarat Yoshimasa Hayashi jurnaliştilor, scrie Agerpres.

Potrivit Ministerului japonez al Apărării, un avion "spion de tip Y-9" al armatei chineze a intrat în spaţiul aerian japonez luni, la orele 11.29 (02.29 GMT), timp de aproximativ două minute.

"Înţelegem că aceasta este prima incursiune confirmată şi anunţată a unui avion militar chinez în spaţiul nostru aerian de când am pus în aplicare măsuri de luptă" împotriva acestor incursiuni, a declarat Hayashi în cursul unui briefing de presă obişnuit.

"Ne abţinem să dăm un răspuns precis cu privire la obiectivul acţiunii avionului chinez. Cu toate acestea, activităţile militare recente ale Chinei în apropierea Japoniei au tendinţa de a se extinde şi de a deveni din ce în ce mai active", a adăugat el.

"Guvernul va continua să urmărească îndeaproape activităţile militare ale Chinei şi va lua toate măsurile posibile pentru a asigura o supraveghere vigilentă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al guvernului japonez.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close