Oamenii şi-au manifestat furia în stradă şi au încercat să întrerupă întâlnirea, care a fost interzisă publicului, discuţiile putând fi doar observate pe un monitor în săli separate.
La întâlnire au participat oficiali ai guvernului, experţi în domeniul nuclear şi profesori din domeniul energetic. Scopul reuniunii a fost să se analizeze noile teste de stres realizate la două reactoare nucleare scoase din funcţiune.
Demonstranţii au acuzat guvernul nipon că încearcă să repună în funcţiune centralele nucleare fără să ia în considerare ce spune publicul.
Masahi Goto, profesor la Institutul de Tehnologie din Shibaura, a refuzat să participe la întâlnire, motivându-şi boicotul pe faptul că a aflat că publicului nu îi va fi permis accesul.
Autoritatea japoneză, care se ocupă de siguranţa industrială şi nucleară a prezentat un raport, care indică faptul că reactoarele 3 şi 4 ale centralei de la Oi, regiunea Fukui, pot rezista unui cutremur de 1,8 ori mai mare decât maximul prevăzut pentru regiune şi pot face faţă unui tsunami cu o înălţime de 11,4 metri. Totuşi, rezultatele bune ale testului nu înseamnă repunerea în funcţiune a reactoarelor. Autorităţile japoneze vor lua în considerare analiza Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică şi opinia experţilor japonezi.
În urma dezastrului de la Fukushima, reactoarele nucleare au fost oprite, odată cu verificarea periodică (la fiecare 13 luni), şi nu au mai fost repornite. Oprirea reactoarelor a pus presiune pe furnizorii de energie electrică, care, în condiţiile în care reactoarele Japoniei nu repornesc, vor fi nevoiţi să găsească alte soluţii pentru a satisface cererea niponă.