În Japonia a fost lansată berea cosmică obţinută din orz cultivat pe pe Staţia Spaţială Internaţională. La fabricarea berii au contribuit Academia Rusă de Ştiinţe, o universitate japoneză şi gigantul japonez din industria berii, Sapporo.
Din grâul cultivat pe Staţia Spaţială au fost obţinuţi 100 de litri de bere, informează Mediafax. Deşi Sapporo oferă spre degustare japonezilor câteva mostre din această băutură pentru a face cunoscut numele companiei, berea nu este de vânzare.
Junichi Ichikawa, directorul departamentului de strategie al brandului Sapporo, a declarat: ?"Nu mai există nicio bere ca aceasta, deoarece ea a fost obţinută 100% din orz. Cea mai bine vândută marcă a noastră, Black Lebel, foloseşte ingrediente adiţionale, precum orezul. Berea spaţială nu conţine aşa ceva şi este cu adevărat o bere specială".
Oryul din care a fost obţinută berea a fost cultivat alături de alte plante, precum grâu, lăptuci şi mazăre. "Cred că vom încerca să cultivăm în spaţiu şi câţiva cartofi. Pentru hrană, nu pentru a produce vodcă", a declarat astronautul rus Boris Morukov.
Antena3.ro