Antena 3 CNN Externe Japonezii au angajat un robot umanoid uriaș să repare căile ferate

Japonezii au angajat un robot umanoid uriaș să repare căile ferate

robot caile ferate japonia
Robotul care amintește de seria Transformers va tăia copaci și va vopsi stâlpi. foto: Captură video presa japoneză
04 Iul 2024   •   14:39

Căile Ferate din Japonia vor introduce un robot umanoid uriaș, asemănător cu personajele robotizate din celebra serie Transformers, pentru a se ocupa de lucrările de întreținere, cum ar fi vopsirea amplasamentelor de-a lungul căilor ferate și tăierea copacilor căzuți, scrie The Japan News.

Robotul va fi pus în funcțiune în zona Kyoto-Osaka-Kobe în această lună. 

Japan Railway West, compania care administrează căile ferate, se așteaptă să facă îmbunătățiri în ceea ce privește forța de muncă și siguranța utilizând robotul pentru a efectua lucrări periculoase și dificile în poziții înalte. Montat pe un vehicul de construcții, robotul va putea lucra la înălțimi de până la 12 metri cu cele două brațe ale sale.

Robotul este capabil să ridice obiecte cu o greutate de până la 40 de kilograme, iar brațele sale pot fi înlocuite cu unelte precum ferăstraie și perii.

Robotul este operat din interiorul unui vehicul de construcții de către un muncitor care folosește ochelari de protecție pentru a vizualiza imaginile de la camera robotului.

Greutatea și senzația obiectelor prinse de robot sunt transmise pârghiei de comandă, „permițând operatorilor să miște robotul ca și cum ar face singuri munca”, a spus președintele JR West, Kazuaki Hasegawa.

Odată cu introducerea robotului, forța de muncă necesară pentru lucrare se va reduce cu aproximativ 30%, potrivit companiei. JR West va lua în considerare extinderea numărului de unități utilizate și comercializarea acestora către alte companii, verificând în același timp eficacitatea robotului.

×
Subiecte în articol: japonia robot Transformers Osaka kyoto
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România a ridicat avioanele F-16. Rușii au atacat cu drone la graniță
x close