Antena 3 CNN Externe Iuşcenko ameninţă: Dizolv Parlamentul

Iuşcenko ameninţă: Dizolv Parlamentul

Iuşcenko ameninţă: Dizolv Parlamentul
01 Apr 2007   •   12:23

Criză politică de proporţii în Ucraina. Preşedintele Viktor Iuşcenko a dat un ultimatum coaliţiei guvernamentale pro-ruse, ameninţând că dizolvă Parlamentul şi cere organizarea de alegeri legislative, dacă aceasta nu respectă Constituţia. Pro-ruşii, conduşi de premierul Viktor Ianukovici, au anunţat ferm că nu acceptă ultimatumuri.

Preşedintele Iuşcenko îl acuză pe premier că încearcă să extindă ilegal coaliţia parlamentară care îl sprijină. Şi aceasta după ce 10 dintre parlamentari aliaţi ai preşedintelui au trecut în tabăra pro-rusă. Potrivit unei legi adoptate recent, parlamentarii sunt obligaţi să rămână în partidul pentru care au candidat şi au fost aleşi. Coaliţia premierului Ianukovici are în prezent 260 de susţinători din cei 450 de parlamentari. În luna mai, numărul ar putea ajunge la 300.

Zeci de mii de ucraineni au ieşit pe străzile capitalei, pentru a susţine fie tabăra premierului, fie pe cea a preşedintelui. Poliţişti echipaţi cu veste antiglonţ au ridicat baraje pentru a separa cele două tabere.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close