Antena 3 CNN Externe Iuşcenko acuză Rusia în cazul otrăvirii sale cu dioxină

Iuşcenko acuză Rusia în cazul otrăvirii sale cu dioxină

Iuşcenko acuză Rusia în cazul otrăvirii sale cu dioxină
12 Sep 2007   •   13:47

Preşedintele Ucrainei, Victor Iuşcenko, susţine că Moscova blochează ancheta declanşată în timpul campaniei prezidenţiale din 2004, în cazul otrăvirii sale cu dioxină, potrivit AFP. Conform lui Iuşcenko, laboratoarele din Rusia refuză să ofere mostre de dioxină necesare continuării investigaţiei. Mai mult, liderul de la Kiev susţine că Rusia a refuzat să extrădeze trei suspecţi.


Preşedintele ucrainean a mai spus că au fost făcute teste pe mostre de dioxină din toate laboratoarele din lume, mai puţin din Rusia. Ambasadorul Rusiei la Kiev, Viktor Cernomîrdin, şi-a exprimat stupefacţia cu privire la comentariile preşedintelui şi a negat acuzaţiile.

Starea de sănătate a lui Iuşcenko s-a înrăutăţit în mod considerabil în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2004. Viitorul preşedinte a fost internat la o clinică din Viena, ai cărei specialişti au stabilit că a fost otrăvit cu dioxină. După ce a devenit preşedinte, Iuşcenko a declarat în repetate rânduri că nu este vorba despre un act comis de o singură persoană, iar suspiciunile s-au îndreptat către Moscova.


Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close